Nem akármilyen fesztivál készül Békéscsabán: óvodások is tölthetik majd a kolbászt

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nem akármilyen fesztivál készül Békéscsabán: óvodások is tölthetik majd a kolbászt

Október 19-22. között 26. alkalommal rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált a CsabaParkban, ahol fellép többek közt a Halott Pénz, Dzsúdló, Rúzsa Magdi, Boban Markovic és Azahriah is - közölték a szervezők. A fesztivál legnagyobb attrakcióinak évről évre a különböző gyúróversenyek számítanak, amelyekre összesen ezernél is több csapatot várnak.

Hégelyné Győrfi Ilona, a rendezvény programigazgatója elmondta, a csütörtöki nyitónapon - amikor egész nap ingyenes a belépés -, az óvodások és általános iskolások töltenek kolbászt. Sőt fesztivál történetében először az óvodások és általános iskolások versenyén saját korosztályukból is lesznek zsűritagok. Az ünnepélyes megnyitó keretében adják át a nemzetközi szárazkolbászverseny díjait. Tavaly száznál többen neveztek, a szervezők idén is hasonló számú kolbász beérkezését várják.

Pénteken a középiskolások és az egyetemisták gyúrnak, az 50 ingyenes asztalt már jó előre lefoglalták. Szombaton tartják a nemzetközi kolbászgyúró versenyt; vasárnap pedig a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott gyúróversenyét rendezik meg. Vasárnap a mangalica kerül a középpontba, Hégely Sándor fesztiváligazgató ugyanis úgy véli, a mangalica méltánytalanul szorult egy időben háttérbe, a Csabai Kolbászfesztivál pedig felvállalta ennek az értékes húsú, szalonnájú, az egészségtudatos táplálkozásban fontos szerepet játszó fajtának a bemutatását, népszerűsítését.

A töltöttkáposzta-főző versenyen vasárnap, a zárónapon a szabadtéri színpad előtti téren főnek majd bográcsokban a disznótorok elmaradhatatlan ételei

- közölték a szervezők. Hozzátették, a disznóvágás sem hiányozhat a programból, a Csabai Kolbászklub segítségével csütörtökön egy, pénteken és szombaton kettő, vasárnap pedig ismét egy hízót dolgoznak fel a fesztiváli sátornál. A vendégek végigkísérhetik a feldolgozás menetét, a kolbász- és egyéb disznótoros ételek elkészítését, és kóstolhatnak is az elkészült ételekből.

Színes lesz a fellépők névsora is: koncertet ad mások mellett a Halott Pénz, Dzsúdló, Fásy Ádám és a Gypsy Kings Experience, Rúzsa Magdi, Boban Markovic, a Neoton Família és Azahriah.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

békés megye

békéscsaba

kolbászfesztivál

fellépők

szórakozás

gaszto

hellovidek