Fergeteges programokkal várnak Szentendrén: szombaton kezdődik az adventi vásár

MTI   
  Megosztom
Fergeteges programokkal várnak Szentendrén: szombaton kezdődik az adventi vásár

Ünnepi programokkal és vásárral várják a látogatókat szombattól vízkeresztig Szentendrén - közölte a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője.

Lakatos Judit elmondta, hogy az adventi vásárhoz hagyományosan számtalan kulturális program is kapcsolódik. A központ által szervezett eseménysorozat keretében a Fő téren a négy adventi gyertya ünnepélyes meggyújtásához a város életében fontos szerepet betöltő nemzetiségek is csatlakoznak, közülük ünnepi műsorral készül a román, a szlovák és a horvát önkormányzat.

A Fő téri eseményeket rövid karácsonyi koncertek zárják, ahol fellép mások mellett a Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság katonazenekara és a Musica Beata Vegyeskar is. Mivel az idén advent negyedik vasárnapja szentestére esik, az utolsó gyertyagyújtást december 23-án, szombaton tartják

- hívta fel a figyelmet az ügyvezető.

Az ünnepi programokba a legkisebbek is bekapcsolódnak, a város óvodásai szombat délutánonként, illetve vízkeresztkor karácsonyi dalokat énekelve vonulnak az Evangélikus Templomtól a Fő téri jászolig. December 2. és január 7. között változatos rendezvényekkel várják az érdeklődőket a város kulturális intézményei, üzletei és vendéglátóhelyei, köztük a Tourinform Iroda, a Barlang, a P'art mozi, illetve a Ferenczy Múzeumi Centrum és a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár. Az egyedi programok között sok más mellett kézműves- és mesefoglalkozások, ökumenikus kórushangverseny, adventi fotóséta is található, szilveszterkor pedig Csavard fel a Főteret! címmel utcabállal és fényfestéssel ünnepelhet a közönség.

A Szentendrei Teátrum a többi között Fischl Mónikával és vendégeivel tartja hagyományos karácsonyi koncertjét, de ingyenes szabadtéri színházi élményeket is ajánlanak a Fő téren. A Dumtsa utca színes forgatagában elsősorban szentendrei és környékbeli kézművesek portékái közül válogathatnak a látogatók, de gazdag gasztronómiai kínálat is fogadja őket minden nap január 7-ig.

A helyi civil szervezetek és az önkormányzat több adománygyűjtő akciót és élelmiszerosztást is tart, a támogató kezdeményezések közül kiemelkedik a december 2-i Jótékonysági Mikulásfutás a Duna korzón

- tájékoztatott Lakatos Judit.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

adventi vásár

szentendre

programok

vásár

ünnepi vásár