Döbbenet: több száz millió forintból kaphat új focipályát egy kieső helyen álló vidéki csapat

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: több száz millió forintból kaphat új focipályát egy kieső helyen álló vidéki csapat

Műfüves focipálya épül Kisvárdán bruttó 217 millió forintból. A mostani beruházás azért is érdekes, mert a Kisvárda FC az idei szezonban könnyen búcsúzhat az NBI-től: 27 forduló után mindössze 21 ponttal állnak az utolsó előtti helyen.

Műfüves focipálya épül Kisvárdán a Várda Sportegyesület – az NBI-ben szereplő Kisvárda FC tulajdonosa – megbízásából – írja az rtl.hu.

A portál cikke szerint a megbízást nettó 171,4 millió (bruttó 216,6 millió) forintos ajánlatával a Pharos 95 Kft. nyerte el. A társaság korábban azzal került be a hírekbe, hogy résztulajdonosa, Végh Gábor – aki azóta a ZTE futball-klub tulajdonosa lett – együtt nézett focimeccset Orbán Viktor miniszterelnökkel. A cég családi tulajdonban van, a másik tulajdonos Végh-Kajtár Erika.

A cikk megjegyzi, a közbeszerzést nemzeti eljárásrendben, meghívásos alapon (úgynevezett Kbt. 115. § szerinti nyílt eljárásban) folytatták le, ami annyit jelent, hogy öt vállalkozást hívtak fel ajánlattételre, csak ez az öt cég versenyzett a megbízásért. Tehát előre kiválasztották, hogy kik vehetnek részt a nyíltnak nevezett eljáráson.

Korábban az RTL Híradója 2017-ben mutatta be, hogy a Pharos egy másik társasággal közösen csaknem 4 milliárd forintos megbízást kapott fociakadémia építésére. A cégnek ekkor még Felcsúton, Mészáros Lőrinc érdekeltségeinek címén volt az egyik fióktelepe.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

kisvárda

focipálya

beruházás