Ipolytarnóc is felkerült a villanyautósok térképére

HelloVidék   
  Megosztom
Ipolytarnóc is felkerült a villanyautósok térképére

Újabb szolgáltatással bővült az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület kínálata: már használtató Nógrád megye északi részének első villanyautó töltőállomása. Ezzel lehetővé vált, hogy elektromos autóval is felfedezhető legyen a határon átnyúló Novohrad-Nógrád Geopark turisztikai kínálata, aminek eddig a töltőállomás hiánya jelentette a legnagyobb gátját.

A jelen fejlesztés célja első körben az, hogy Nógrád megye északi része a Budapestről és Szlovákiából érkező villanyautósok számára is elérhető legyen. A Type2 töltési lehetőség mellett amíg az autó töltődik, az Ipolytarnócra érkező vendégek nyugodtan részt tudnak venni a geológiai tanösvény túrán és a 4DX moziban egy időutazáson, bejárhatják a lombkorona tanösvényt, vagy felfedezhetik a terület tanösvény hálózatát. A töltési lehetőség lehetővé teszi a térség felfedezését is csillagtúra-szerűen az e-autósoknak, amire eddig azért nem volt lehetőség, mert a térségben még nagyon alacsony a töltő ellátottság.

A területet működtető Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai hálózatának munkatársai több bemutatóhelyen is használnak elektromos autókat a munkavégzésük során a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében, így a tervezésnél és a működtetés végiggondolásánál a saját tapasztalataikra tudtak építeni

– nyilatkozta Nagy Júlia, a BNPI Kommunikációs és Ökoturisztikai Osztályának vezetője.

A nemzeti parkban ebben az évben szintén környezetvédelmi szempontokra építve megújították az online is vásárolható QR kód alapú belépőjegy-rendszerüket, valamint kialakították az offline is használható mobilalkalmazásukat.

Az elektromos autótöltő használata időpont foglaláshoz kötött, az igénybevétele a minimum geológiai tanösvény túrajegyet vásárlók számára ingyenes.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

belföld

ipolytarnóc

turizmus

utazás

nógrád

bükki nemzeti park igazgatóság

töltőállomás

elektromos autó

villanyautó