Ipolytarnóc is felkerült a villanyautósok térképére

HelloVidék   
  Megosztom
Ipolytarnóc is felkerült a villanyautósok térképére

Újabb szolgáltatással bővült az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület kínálata: már használtató Nógrád megye északi részének első villanyautó töltőállomása. Ezzel lehetővé vált, hogy elektromos autóval is felfedezhető legyen a határon átnyúló Novohrad-Nógrád Geopark turisztikai kínálata, aminek eddig a töltőállomás hiánya jelentette a legnagyobb gátját.

A jelen fejlesztés célja első körben az, hogy Nógrád megye északi része a Budapestről és Szlovákiából érkező villanyautósok számára is elérhető legyen. A Type2 töltési lehetőség mellett amíg az autó töltődik, az Ipolytarnócra érkező vendégek nyugodtan részt tudnak venni a geológiai tanösvény túrán és a 4DX moziban egy időutazáson, bejárhatják a lombkorona tanösvényt, vagy felfedezhetik a terület tanösvény hálózatát. A töltési lehetőség lehetővé teszi a térség felfedezését is csillagtúra-szerűen az e-autósoknak, amire eddig azért nem volt lehetőség, mert a térségben még nagyon alacsony a töltő ellátottság.

A területet működtető Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai hálózatának munkatársai több bemutatóhelyen is használnak elektromos autókat a munkavégzésük során a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében, így a tervezésnél és a működtetés végiggondolásánál a saját tapasztalataikra tudtak építeni

– nyilatkozta Nagy Júlia, a BNPI Kommunikációs és Ökoturisztikai Osztályának vezetője.

A nemzeti parkban ebben az évben szintén környezetvédelmi szempontokra építve megújították az online is vásárolható QR kód alapú belépőjegy-rendszerüket, valamint kialakították az offline is használható mobilalkalmazásukat.

Az elektromos autótöltő használata időpont foglaláshoz kötött, az igénybevétele a minimum geológiai tanösvény túrajegyet vásárlók számára ingyenes.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

belföld

ipolytarnóc

turizmus

utazás

nógrád

bükki nemzeti park igazgatóság

töltőállomás

elektromos autó

villanyautó