Eldőlt: nem lesz kisvasút a Csarna-völgyben

24.hu   
  Megosztom
Eldőlt: nem lesz kisvasút a Csarna-völgyben

Semmilyen kisvasút építési beruházást nem támogat az Agrárminisztérium a fokozott védelmet élvező, különleges természeti értékekkel rendelkező börzsönyi Csarna-völgyben – derült ki az Agrárminisztérium közleményéből.

Nagy István miniszter szakmai felügyeleti jogkörében eljárva a mai napon utasította a terület vagyonkezelőjét, az Ipoly Erdő Zrt-t a beruházás engedélyeztetésére vonatkozó kérelem visszavonására – írja a 24.hu.

A minisztérium egyúttal soron kívül intézkedik arról, hogy a terület az állami erdőgazdsaág vagyonkezeléséből a természetvédelmi kezelő, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósg vagyonkezelésébe kerüljön át. Ezen területen a hatályos jogszabályok alapján bármiféle beavatkozás kizárólag természetvédelmi céllal történhet a természeti folyamatok működésének biztosítása, elősegítése érdekében. Ez a célkitűzés hosszú távon a terület nemzeti park igazgatósági vagyonkezelésébe kerülésével garantálható.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kisvasút

hellovidék

börzsöny

csarna völgy

természetvédelem