Gigantikus ökoturisztikai fejlesztés kezdődik a Kis-Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Gigantikus ökoturisztikai fejlesztés kezdődik a Kis-Balatonnál

Nemrég fejeződtek be a beruházás előtti régészeti ásatások, a kivitelezési szerződéseket a napokban írták alá, így hamarosan indulhat a Kis-Balaton Látogatóközpont építése és a Diás-szigeti Fekete István-emlékhely fejlesztése - írja a zaol.hu.

A portál szerint közel 1,2 millárd forint Európai Uniós forrás segítségével a Balaton-felvidéki Nemzeti park új látogatóközpontot hoz létre a Kis-Balatonnál, mely a 76-os főút Sármellék-Balatonszentgyörgy közötti szakaszán lesz Fenékpuszta közelében.

A tegnap tartott sajtótájékoztatón Dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy mára már egyre meghatározóbb a nemzeti parkok szerepe a hazai ökoturizmusban, és a nemzeti parkok igazgatóságai jelentős tényezői a környezeti nevelésben.

Jelenleg mintegy 700 ökoturizmust szolgáló létesítmény található az országban, melyek felét nemzeti parkok működtetik. Ezek az objektumok évente 1,6 millió látogatót fogadnak, de a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága kiemelkedően teljesít: évente 450 ezren látogatják az igazgatóság létesítményeit.

Az államtitkár szerint a leendő látogatóközpont hiánypótló létesítmény lesz, mert olyan nagy forgalmú üdülőhelyek közelében építik meg, mint Zalakaros és Hévíz. Mivel ezeken a területeken már most nagy a látogatói igény, az új infrastruktúrával még vonzóbb lehet a térség.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, hogy a létesítmény hozzájárul a Kis-Balaton természeti kincseinek feltárásához, és még népszerűbb turisztikai célponttá teszi a térséget.

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának igazgatója ismertette, hogy az épületben kiállítótermek, moziterem és kiszolgálóhelyiségek is helyet kapnak, a létesítmény pedig tájba illeszkedően növénnyel borított lesz, átjárható zöld felületekkel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ökoturizmus

kis-balaton

balaton-felvidéki nemzeti park