Bakancslistás vidéki gyógyfürdők a hosszú hétvégére: itt a teljes lista!

HelloVidék   
  Megosztom
Bakancslistás vidéki gyógyfürdők a hosszú hétvégére: itt a teljes lista!

A hosszú hétvégén rengeteg magyar választja a vidéki gyógyfürdőket: az előfoglalási adatok szerint a szállodák teljes kihasználtsággal fognak működni, a legnépszerűbbek pedig idén is a gyógy- és wellnesszállodák lesznek. Ha te is elutazol, vagy csak a környéken tervezel egy kis kikapcsolódást, böngészd át a HelloVidék által összegyűjtött listát, ami az összes vidéki gyógyfürdőt tartalmazza!

Magyarország nagyon gazdag gyógy- és termálvizekben, az ország területének mintegy háromnegyed része alatt található gyógyhatású forrás vagy termálvíz. Az országban található 150 meleg vizes gyógyfürdő európai viszonylatban is kiemelkedőnek számít, de emellett olyan egyedülálló természeti csodákkal is büszkélkedhetünk, mint a Hévízi-tó vagy a miskolctapolcai barlangfürdő.

A kedvező adottságok miatt hazánk gyógyvizei turisztikai szempontból is jelentősek: a fürdőink folyamatosan látogatottsági rekordokat döntögetnek, és a kiterjesztett wellness-szolgáltatásoknak köszönhetően nemigen beszélhetünk már szezonokról. Bár nyáron az élményfürdők, télen a termál- és gyógyfürdők kerülnek előtérbe, ezek a fürdők nemcsak a szabadidő eltöltésére alkalmasak, hanem egészségügyi hatásuk is jelentős.

Hosszú hétvége és tömegwellness

A közelgő, április 18-22-ei húsvéti hosszú hétvégén még nem lesznek nyitva a szabadtéri strand- és parkfürdők, így a fedett termál- és gyógyfürdőket fogják megrohamozni a magyarok. Mi is beszámoltunk róla, hogy a négynapos hosszú hétvégén az ország összes régiójában jelentős vendégforgalomra számítanak, ugyanis szabad szobát már alig lehet találni. Az előfoglalási adatok alapján az ünnepi hétvégén nemcsak a szállodák, hanem a panziók és az apartmanok is tele lesznek. A vidéki szállodákban a hosszabb, 4-5 éjszakás foglalások vannak túlnyomó többségben, ugyanis az iskolai tavaszi szünet miatt sokan tovább maradnak.

A Pénzcentrum cikke szerint is egyértelműen látszik, hogy a nagypéntek szabadnappá nyilvánításával egyre többen használják ki a négynapos hosszú hétvégét. A március 15-ei hétvégéhez képest a húsvéti ünnepi időszak iránt élénkebb érdeklődést mutatnak a magyarok, ez valószínűleg a kedvezőbb időjárásnak köszönhető. A cikk szerint ebben az időszakban a gyógy- és wellness szállodák a legnépszerűbbek.

KATT! Ezek most a legjobb fürdők Magyarországon

Akár csak az elmúlt években, az idei hosszú hétvégén is a nyugat-dunántúli fürdők és szállodák a legkedveltebb úti célok. A fürdővárosok közül Hajdúszoboszló, Hévíz, Harkány és Sárvár viszi a prímet, de az agglomerációban található Visegrád, Esztergom és Cegléd wellness szállodái is tömve lesznek. Meglepő, de a hosszú hétvégén viszonylag kevesen látogatnak el a balatoni régióba, aki azonban mégis a magyar tenger közelében tervez pihenni, az Siófokot, Balatonfüredet és Zamárdit választja.

Titkos, nyugis gyógyfürdők - egy karnyújtásnyira tőled

Kerüld el a nagy tömeget, és keress egy kevésbé ismert, de szuper fürdőt a környéken! A HelloVidék összegyűjtötte az ország összes gyógyfürdőjét, a listát a régiókra kattintva érheted el:

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógyfürdő

gyógyvíz

termálvíz

termálfürdő

hévíz

egészség

betegség

fürdő

strand

spa

wellness

hosszú hétvége