Bakancslistás vidéki gyógyfürdők a hosszú hétvégére: itt a teljes lista!

HelloVidék   
  Megosztom
Bakancslistás vidéki gyógyfürdők a hosszú hétvégére: itt a teljes lista!

A hosszú hétvégén rengeteg magyar választja a vidéki gyógyfürdőket: az előfoglalási adatok szerint a szállodák teljes kihasználtsággal fognak működni, a legnépszerűbbek pedig idén is a gyógy- és wellnesszállodák lesznek. Ha te is elutazol, vagy csak a környéken tervezel egy kis kikapcsolódást, böngészd át a HelloVidék által összegyűjtött listát, ami az összes vidéki gyógyfürdőt tartalmazza!

Magyarország nagyon gazdag gyógy- és termálvizekben, az ország területének mintegy háromnegyed része alatt található gyógyhatású forrás vagy termálvíz. Az országban található 150 meleg vizes gyógyfürdő európai viszonylatban is kiemelkedőnek számít, de emellett olyan egyedülálló természeti csodákkal is büszkélkedhetünk, mint a Hévízi-tó vagy a miskolctapolcai barlangfürdő.

A kedvező adottságok miatt hazánk gyógyvizei turisztikai szempontból is jelentősek: a fürdőink folyamatosan látogatottsági rekordokat döntögetnek, és a kiterjesztett wellness-szolgáltatásoknak köszönhetően nemigen beszélhetünk már szezonokról. Bár nyáron az élményfürdők, télen a termál- és gyógyfürdők kerülnek előtérbe, ezek a fürdők nemcsak a szabadidő eltöltésére alkalmasak, hanem egészségügyi hatásuk is jelentős.

Hosszú hétvége és tömegwellness

A közelgő, április 18-22-ei húsvéti hosszú hétvégén még nem lesznek nyitva a szabadtéri strand- és parkfürdők, így a fedett termál- és gyógyfürdőket fogják megrohamozni a magyarok. Mi is beszámoltunk róla, hogy a négynapos hosszú hétvégén az ország összes régiójában jelentős vendégforgalomra számítanak, ugyanis szabad szobát már alig lehet találni. Az előfoglalási adatok alapján az ünnepi hétvégén nemcsak a szállodák, hanem a panziók és az apartmanok is tele lesznek. A vidéki szállodákban a hosszabb, 4-5 éjszakás foglalások vannak túlnyomó többségben, ugyanis az iskolai tavaszi szünet miatt sokan tovább maradnak.

A Pénzcentrum cikke szerint is egyértelműen látszik, hogy a nagypéntek szabadnappá nyilvánításával egyre többen használják ki a négynapos hosszú hétvégét. A március 15-ei hétvégéhez képest a húsvéti ünnepi időszak iránt élénkebb érdeklődést mutatnak a magyarok, ez valószínűleg a kedvezőbb időjárásnak köszönhető. A cikk szerint ebben az időszakban a gyógy- és wellness szállodák a legnépszerűbbek.

KATT! Ezek most a legjobb fürdők Magyarországon

Akár csak az elmúlt években, az idei hosszú hétvégén is a nyugat-dunántúli fürdők és szállodák a legkedveltebb úti célok. A fürdővárosok közül Hajdúszoboszló, Hévíz, Harkány és Sárvár viszi a prímet, de az agglomerációban található Visegrád, Esztergom és Cegléd wellness szállodái is tömve lesznek. Meglepő, de a hosszú hétvégén viszonylag kevesen látogatnak el a balatoni régióba, aki azonban mégis a magyar tenger közelében tervez pihenni, az Siófokot, Balatonfüredet és Zamárdit választja.

Titkos, nyugis gyógyfürdők - egy karnyújtásnyira tőled

Kerüld el a nagy tömeget, és keress egy kevésbé ismert, de szuper fürdőt a környéken! A HelloVidék összegyűjtötte az ország összes gyógyfürdőjét, a listát a régiókra kattintva érheted el:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógyfürdő

gyógyvíz

termálvíz

termálfürdő

hévíz

egészség

betegség

fürdő

strand

spa

wellness

hosszú hétvége