Ezekben a megyékben télen is strandolhatsz Magyarországon: 380 fürdő a listán

HelloVidék   
  Megosztom
Ezekben a megyékben télen is strandolhatsz Magyarországon: 380 fürdő a listán

A jó hír az, hogy a KSH statisztikái szerint nincs olyan magyarországi megye, ahol ne lenne legalább pár strand télen is nyitva, de nem mindegy, melyik megyében él az ember, ha több lehetőség között is szeretne válogatni.

Attól, hogy beköszöntött a hideg, sok magyar család szereti a hétvégéket vagy akár az ünnepeket wellnesszel tölteni, azoknak pedig, akik nemcsak a szálloda úszómedencéjét próbálnák ki, hanem egy nagyobb fürdőbe mennének, jó hír, hogy számos fürdő van télen is nyitva Magyarországon.

Melyek a legjobb fürdők Magyarországon?

Az Év Fürdője szavazást minden évben megejtik, idén is felállt a sorrend a magyar fürdők között. A legjobb 10 magyarországi fürdő a szavazás alapján:

 1. Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
 2. Zalakarosi Fürdő
 3. Gyulai Várfürdő
 4. Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő
 5. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő
 6. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
 7. Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ
 8. Miskolctapolca Barlangfürdő
 9. Zsóry Gyógy-és Strandfürdő
 10. Egri Termálfürdő

A fenti fürdők nagy része télen is biztosít fürdési lehetőségeket, sőt, egyes fürdőknél még ünnepi nyitva tartás is van, akár szilveszteri vagy újévi fürdőzést is meg lehet ejteni. Az Év Fürdője oldalon egyébként azt is meg lehet nézni, hogy megyénként mely strandokat ítélték a legjobbnak a szavazók.

380 fürdő van nyitva egész évben az országban

A KSH adatai szerint tavaly összesen 380 olyan fürdő volt Magyarországon, amelyek állandóan üzemelnek, idényszerűen pedig 149. Régiós bontásban a közép-magyarországi régióban van a legtöbb, 86 állandóan üzemelőfürdő, ezt Észak-Alföld követi 60-nal, majd nagyjából fej-fej mellett van Észak-Magyarország és Nyugat-Dunántúl 54, illetve 53 nyitva lévő fürdővel.

Megyei bontásban a fentiek után nem meglepő módon Pest megyében, illetve Budapesten van a legtöbb, télen is nyitva lévő fürdő, őket követi Heves megye 28-cal, majd Zala 27-tel. A Nógrádban vagy Tolnában élők kevesebb lehetőség közül választhatnak, ebben a két megyében tíz alatt van az állandóan üzemelő fürdőhelyek száma.

Vannak további érdekes adatok is a KSH-n a magyar fürdőhelyekről, ilyen például, hogy

 • tavaly a fürdők összesített személyforgalma meghaladta a 41 millió főt,
 • az összesített árbevételük pedig meghaladta a 173 milliárd forintot.
 • Érdekes az is, hogy tavaly 12,6 milliárd forintot tett ki a SZÉP-kártyával történő befizetés.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fürdő

megye

strand