Kiakadtak az orfűi fürdőzők: kutyás strand marad az Árnyas Part

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak az orfűi fürdőzők: kutyás strand marad az Árnyas Part

A legtöbb pécsi rendszeresen látogatja Orfűt, ha egy kis nyári csobbanásra vágyik, hiszen ez a legközelebbi hely, ahol szabad vízben lehet megmártózni. A kutyás gazdiknak sem kell elkerülni a vízpartot, hiszen az Árnyas Part Büfé alatti partszakasz területén az ebek is bátran bemerészkedhetnek a vízbe.

A portál szerint az elmúlt évben pont emiatt érkeztek bejelentések az önkormányzathoz, mivel akadt olyan, akinek nem tetszett a kutyák jelenléte a strandon. Ez csak azért jelent nagy gondot, mert ugyan Baranyában számos strandolási lehetőség van, de kutyabarát fürdőzőből csak kettő van: az Árnyas Part, ami ingyenesen látogatható és a Hirden lévő – ám itt kutyánként ezer forint belépőt kell fizetni.

Az Árnyas Parton pancsoló kutyák ügye miatt nagyon sokan keltek ki magukból. Az egyik közösségi oldalon még azt is fontolóra vették, hogy aláírásokat gyűjtenek az ebekért, ami jól bizonyítja, hogy sokak érdeke a kutyabarát partszakasz.

15 éve járok le az Orfűi-tóra. Jelenlegi kutyám, Leyla, súlyos diszpláziában, azaz mozgásszervi betegségben szenved. Jobb csípője, mindkét térde beteg. Az állatorvos hidroterápiát javasolt a beteg végtagok átmozgatására, ami enyhíti az állat fájdalmát. A lebetonozott, korláttal ellátott lejárón problémamentesen vízbe lehet segíteni a mozgásszervi betegségben szenvedő állatokat. Az Árnyas Part az elmúlt évek alatt vált családosok s kutyások kedvelt helyévé. Sokan nemtetszésüket fejezik ki, mivel egy helyen kell tartózkodniuk az állatokkal. Eddig egy állat sem csinált bajt azon kívül, hogy lefröcskölt volna valakit, vagy rálépett volna egy strandolónak a törölközőjére. Bízom benne, hogy a köztudottan állatbarát orfűi vezetőség olyan megoldást talál majd, ami véget vet az évek óta fennálló viszályoknak, ugyanakkor nem veszi el a lehetőséget a kutyás gazdiktól

- mondta Jámbor Attila, a petíció elindítója az üggyel kapcsolatban.

Valóban volt néhány bejelentés, de sikerült kezelnünk a problémát. Nem gondolkodtunk tiltáson a kutyával fürdőzőkkel kapcsolatban, hanem egyeztettünk az üzemeltetőkkel. Úgy tervezik, hogy a partszakasz egy részét kijelölik kutyás strandnak, ahol legálisan, minden szabálynak megfelelően továbbra is strandolhatnak kedvenceikkel. A partszakasz másik részén a kutyákat kevésbé kedvelők tartózkodnának. Bízom benne, hogy az idei szezonra sikerül egy olyan megoldást találni, mely mindenki számára megfelelő, s a jogszabályoknak megfelelően meg tudjuk oldani a problémát

- mondta Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere az oldal megkeresésére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

orfű

orfűi strand

strand

árnyas part

kutya

kutyabarát strand

kutya

kutyabarát