Hiába jön a szállásáfa-csökkentés: nem lesz olcsóbb az utazás

infostart.hu   
  Megosztom
Hiába jön a szállásáfa-csökkentés: nem lesz olcsóbb az utazás

A szobaárak vélhetően nem mérséklődnek majd, de a megvalósuló fejlesztésből ugyanazért az árért magasabb szolgáltatásban részesülhetnek a szállóvendégek - értékelte a kormány döntését a Szállodaszövetség elnöke, Flesch Tamás.

A kormány csütörtökön a gazdaságvédelmi akcióterv lépései között a szállásáfa-csökkentést is belengette - 18-ról 5 százalékra 2020. január 1-jével.

"Azt lehet mondani, hogy egy évtizeden túlnyúló lobbimunkának lett meg az eredménye, hálásak vagyunk és örülünk" - reagált a hírre az InfoRádióban Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke.

"el lehet kezdeni gondolkodni, hogy a megtakarított pénzt hogyan fogjuk okosan és ügyesen elkölteni". Ahogy a vendéglátóáfa csökkentésénél is, így most is szerinte az jön, hogy mindenki a jövőjét próbálja építeni, ugyanis nincs más alternatíva.

Hogy mennyi pénz maradhat az ágazatban, azt nem tudta megbecsülni, de sok-sok milliárd forintról van szó. A képet árnyalva viszont elmondta, az emelt bérek járulékai vissza fognak áramolni a kasszába, így ötéves távlatban - mint Flesch Tamás vélekedett - nagyon átgondolt intézkedés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

szállás

szálloda

hotel

turizmus

vendéglátás

áfa

áfacsökkentés