Tömeges rosszullét a vidéki fesztiválon: ilyen vizet soha ne igyál

Index   
  Megosztom
Tömeges rosszullét a vidéki fesztiválon: ilyen vizet soha ne igyál

Azt írják, hogy a nagy parkolónál található forrás, amit Csokonai Sándor kútként is ismernek, vize nem ivóvíz. Erre tábla is figyelmeztetett, de valakik ezt a táblát eltávolították. Csütörtök este óta ezért őriztetik is a helyet, és visszakerült a tábla is - írta meg az Index.

Ahogy a portál írta, a Csokonai Sándor kútként is ismert forrás a parkolónál található és vize nem alkalmas emberi fogyasztásra. Erre figyelmezetett is egy tábla, de ezt valaki időközben eltávolította a kútról.

A fesztivál sajtófelelőse, Egyedi Péter arról tájékoztatta a fesztiválozókat és a sajtót, hogy a kút nem tartozik a fesztivál területéhez, de hogy elkerüljék a további megbetegedéseket, addig őrzik a forrást, míg ki nem helyeznek egy újabb táblát.

A megbetegedett fesztiválozóknak gyors lefolyású tüneteik voltak: hányás, hasmenés. Azt már lehet tudni, hogy 60-70-en jelentkeztek csütörtökön, majd pénteken még 20 esetről szereztek tudomást.

A fesztivál sajtósa kiemelte, hogy az eset után sokan már felépültek és nem is történt újabb megbetegedés, mióta kiemelten őrzik a kuatat. Mindezek mellett arra kérik azokat, akik rosszul lettek, hogy forduljanak a panaszaikkal a fesztivál mentőszolgálatához. Külön kiemelték azt is, hogy a kemping területén nincs gond az ivóvízzel, minden csapból lehet inni, betegségtől nem kell tartani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fesztivál

fishing on orfű

víz

forrás

betegség

fesztiválozók

veszély