Özönlenek a kirándulók Tihanyba: így próbál tenni ellene a vezetés

HelloVidék   
  Megosztom
Özönlenek a kirándulók Tihanyba: így próbál tenni ellene a vezetés

Koronavírus-járvány ide vagy oda, ahogy kijött a jó idő, a falu közkedvelt helyszíneit, a Pisky sétányt, a Belső- tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel a vendégek.

Tihany felelősségteljes viselkedésre kéri a látogatókat a koronavírus-járványra tekintettel. A település közösségi oldalán jelent meg erről egy bejegyzés, amit a polgármester, Tósoki Imre kollégáival közösen jegyez. Azt írják, az elmúlt időszak tapasztalták, hogy jó idő beköszöntével Tihanyban ismét megnőtt a látogatók száma.

Tömegesen érkeznek a kirándulni vágyók, elsősorban a környező településekről. A falu közkedvelt helyszíneit, a Pisky sétányt, a Belső- tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár

- áll a posztban, amiben arra is kitérnek, hogy az autós turizmust megakadályozandó, a település központjában lévő parkolókat április 7–től ideiglenesen lezárják.

Az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat! Fontos, hogy mindenki megértse: a veszélyhelyzet végéig maradjanak otthon, hogy utána minél hamarabb jöhessenek hozzánk!

A teljes poszt itt olvasható:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

tihany

turizmus