Varázslatos képeken a fotósok egyik kedvenc növénye: kitalálod mi lehet az?

MTI   
  Megosztom
Varázslatos képeken a fotósok egyik kedvenc növénye: kitalálod mi lehet az?

Nógrádmegyer közelében készültek a következő képek az Árvalányhaj (Stipa) nevű növényről. A szemkápráztató fotók szinte földöntúli tájat idéznek meg.

Az árvalányhaj (Stipa) az egyszikűek osztályának perjevirágúak rendjébe, ezen belül a perjefélék családjába tartozó nemzetség. A különböző árvalányhajfajok előfordulási területe Ausztrália és Antarktika kivételeivel, minden más kontinenst magába foglal.

Fotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka Péter

Ezek a füvek őshonosak Észak- és Közép-Amerika legnagyobb részein, Dél-Amerika nyugati kétharmadában, majdnem az egész Eurázsiában - kivéve Izlandot, a Brit-szigeteket, Skandinávia nagy részét, Szibéria legkeletibb térségeit és Délkelet-Ázsiát. Afrikában csak északon, kelet egyes részein és legdélebben fordul elő természetes állapotban.

(kiemelt kép: MTI/Komka Péter)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

árvalányhaj

nógrádmegyer

nógrád megye

nógrád

fotózás

növény