Varázslatos képeken a fotósok egyik kedvenc növénye: kitalálod mi lehet az?

MTI   
  Megosztom
Varázslatos képeken a fotósok egyik kedvenc növénye: kitalálod mi lehet az?

Nógrádmegyer közelében készültek a következő képek az Árvalányhaj (Stipa) nevű növényről. A szemkápráztató fotók szinte földöntúli tájat idéznek meg.

Az árvalányhaj (Stipa) az egyszikűek osztályának perjevirágúak rendjébe, ezen belül a perjefélék családjába tartozó nemzetség. A különböző árvalányhajfajok előfordulási területe Ausztrália és Antarktika kivételeivel, minden más kontinenst magába foglal.

Fotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka Péter

Ezek a füvek őshonosak Észak- és Közép-Amerika legnagyobb részein, Dél-Amerika nyugati kétharmadában, majdnem az egész Eurázsiában - kivéve Izlandot, a Brit-szigeteket, Skandinávia nagy részét, Szibéria legkeletibb térségeit és Délkelet-Ázsiát. Afrikában csak északon, kelet egyes részein és legdélebben fordul elő természetes állapotban.

(kiemelt kép: MTI/Komka Péter)

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

árvalányhaj

nógrádmegyer

nógrád megye

nógrád

fotózás

növény