Megüthetik a bokájukat a tilosban közlekedők: fontos szabályokat vezettek be Siófokon

infostart.hu   
  Megosztom
Megüthetik a bokájukat a tilosban közlekedők: fontos szabályokat vezettek be Siófokon

A tavaszi, nyári időszakban a balatoni településeken is megszaporodnak az újabb és újabb elektromos járművek, így a nagy teljesítményű elektromos chopperek, amelyek az autós forgalomtól elzárt tereken is megjelennek. Ez azonban a KRESZ szerint tilos - írja az Infostart.hu.

Ahogy a portál írja, igen halk közlekedési eszközök az elektromos járművek így különösen veszélyesek lehetnek a gyalogos közlekedésre nézve. Ezért Siófok városa újra nyomatékosan kéri ezen járművek használóit, hogy óvatosan közlekedjenek, legyenek körültekintőek, hiszen a szabálytalanul közlekedőket a rendőr szankcionálhatja. Az elektromos rollerek ugyanis segédmotoros kerékpárnak minősülnek, így az alábbi KRESZ szabályok érvényesek rájuk.

Elektromos rollerrel:

  • tilos a járdán, autós forgalom elől elzárt területen közlekedni,
  • kötelező a vezetői engedély és a kötelező biztosítás,
  • kötelező a bukósisak,
  • közúton maximum 45 km/órával lehet közlekedni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

roller

siófok

elektromos roller

szabályozás

szabályok

bírság

szabályszegés