Nyaral az ország: innen posztol most Instára a legtöbb magyar

MTI   
  Megosztom
Nyaral az ország: innen posztol most Instára a legtöbb magyar

Egyre melegszik az idő, és vele együtt az utazási hajlandóság is növekszik, ami abból is látszik, hogy tízből négy magyar nem fél a járvány utáni turisztikai utazások miatt. A nyaralások esetében egyértelműen a Balaton a legnépszerűbb belföldi úti cél, ahonnan a képes posztok áradata is megindult – derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből.

Az interneten legfőképp a belföld kontra külföld téma osztotta meg az utazni vágyókat az utóbbi időben. A felhasználók leginkább itthoni, rövidebb utazásokat terveznek tenni az idén, ebből az utazók 48%-a hétvégi kikapcsolódáson vesz részt.

A favorit továbbra is a magyar tenger, a vizsgált közösségi média tartalmak tizedében megemlítik a Balatont. Különösen felfutott a népszerű helyeken készített képek megosztása, az Instagramon rögtön negyedével több balatoni témájú bejegyzést posztoltak, mint az előző héten. A megkérdezettek fele a családjával szokott utazni, közel harmaduk pedig párjával tölti a kikapcsolódást. A belföld mellett voksolók 55%-a olyan úti célt választ, ahol még nem járt.

Akik a külhoni desztinációk mellett teszik le szavazatukat főképp Horvátországba vagy Prágába készülnek, és mindenképp figyelemmel kísérik az aktuális ország járványhelyzetét.

Megszokott bizonytalanság?

A március óta jelenlévő pánikérzet egy megszokott bizonytalanságot hozott magával, minden második válaszadó kétségesnek érzi utazása megvalósulását. Ezt az érzést erősítik az elmaradt utak is, melyek legtöbb esetben az úti cél megközelíthetetlensége, a járvány miatti félelem vagy éppen a szálláshely általi törlés miatt hiúsultak meg.

Többet utaznak a férfiak?

Sokan kedvelik inkább a belföldi utazásokat a külföldiekkel szemben, legfőképp a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők, a 40-49 éves korosztályba tartozó férfiak, valamint az aktívan utazók, derült ki a felmérésből. A járvány lecsengését követő egy hónapban a férfiak, a 18-29 éves korosztály és a fővárosban lakók terveznek magasabb arányban külföldi utazást tenni az átlaghoz képest.

Teltházra számíthatnak a szállásadók?

Az idei vakációszezon később indult, így a szállásfoglalással kapcsolatos informálódás is csak mostanában kezd tetőzni. Külföldi és belföldi desztinációk esetén is a szállodák a legnépszerűbbek, de úgy tűnik a rövidtávú lakás kiadó piac is kezd éledezni. Az interneten 174%-kal több említés született a témában az előző időszakhoz képest, azonban a jelentős növekedés ellenére az érdeklődés szintje továbbra is elmarad a tavalyitól.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

utazás belföldön

belföld

belföldi turizmus

belföldi utazás

turizmus

magyarország

hazai szállás

balaton