Hosszú hétvégére megtelhet a Balaton-part: ekkorra várják a látogatói csúcsot

HelloVidék   
  Megosztom
Hosszú hétvégére megtelhet a Balaton-part: ekkorra várják a látogatói csúcsot

A Balaton ilyenkor még nincs felkészülve ekkora forgalomra. Ráadásul bármennyire szépen süt is a nap, a vírus attól még jelen van, és a megyei egészségügyi ellátó rendszer is nagyon leterhelt - nyilatkozta Balatonfenyves polgármestere.

Érezhetően egyre több a látogató, ami ebben az időszakban nem megszokott. Sok embernek van itt nyaralója, nem is igen tudnánk mit tenni ez ellen. Ám elvárjuk, hogy vendégeink is tartsák be az egészségügyi előírásokat. A Balaton ilyenkor még nincs felkészülve ekkora forgalomra.

- közölte Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere a Blikk-nek.

A polgármester elmondta, hogy csütörtöktől várják, hogy többen utaznak le, de szerinte péntekre megtelnek a Balaton menti települések. Főként persze akkor, ha az idő is jó lesz.

Tudom, hogy ez sokaknak szabadságérzet, de kérem, hogy tartsák be az előírásokat.

- fordult a turistákhoz a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a megyei egészségügyi ellátó rendszer nagyon leterhelt, ezzel is számolni kell. Süt a nap, de a vírus itt van.

Mi lehet most nyitva a Balatonnál?

Lángososok, étkezők lehetnek nyitva, de csak elvitelre adhatnak ételt. Közterületen pedig tilos ezt fogyasztani.

- derült még ki.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

hosszú hétvége

balaton

balatonfenyves