Hosszú hétvégére megtelhet a Balaton-part: ekkorra várják a látogatói csúcsot

HelloVidék   
  Megosztom
Hosszú hétvégére megtelhet a Balaton-part: ekkorra várják a látogatói csúcsot

A Balaton ilyenkor még nincs felkészülve ekkora forgalomra. Ráadásul bármennyire szépen süt is a nap, a vírus attól még jelen van, és a megyei egészségügyi ellátó rendszer is nagyon leterhelt - nyilatkozta Balatonfenyves polgármestere.

Érezhetően egyre több a látogató, ami ebben az időszakban nem megszokott. Sok embernek van itt nyaralója, nem is igen tudnánk mit tenni ez ellen. Ám elvárjuk, hogy vendégeink is tartsák be az egészségügyi előírásokat. A Balaton ilyenkor még nincs felkészülve ekkora forgalomra.

- közölte Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere a Blikk-nek.

A polgármester elmondta, hogy csütörtöktől várják, hogy többen utaznak le, de szerinte péntekre megtelnek a Balaton menti települések. Főként persze akkor, ha az idő is jó lesz.

Tudom, hogy ez sokaknak szabadságérzet, de kérem, hogy tartsák be az előírásokat.

- fordult a turistákhoz a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a megyei egészségügyi ellátó rendszer nagyon leterhelt, ezzel is számolni kell. Süt a nap, de a vírus itt van.

Mi lehet most nyitva a Balatonnál?

Lángososok, étkezők lehetnek nyitva, de csak elvitelre adhatnak ételt. Közterületen pedig tilos ezt fogyasztani.

- derült még ki.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

hosszú hétvége

balaton

balatonfenyves