Hosszú hétvégére megtelhet a Balaton-part: ekkorra várják a látogatói csúcsot

HelloVidék   
  Megosztom
Hosszú hétvégére megtelhet a Balaton-part: ekkorra várják a látogatói csúcsot

A Balaton ilyenkor még nincs felkészülve ekkora forgalomra. Ráadásul bármennyire szépen süt is a nap, a vírus attól még jelen van, és a megyei egészségügyi ellátó rendszer is nagyon leterhelt - nyilatkozta Balatonfenyves polgármestere.

Érezhetően egyre több a látogató, ami ebben az időszakban nem megszokott. Sok embernek van itt nyaralója, nem is igen tudnánk mit tenni ez ellen. Ám elvárjuk, hogy vendégeink is tartsák be az egészségügyi előírásokat. A Balaton ilyenkor még nincs felkészülve ekkora forgalomra.

- közölte Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere a Blikk-nek.

A polgármester elmondta, hogy csütörtöktől várják, hogy többen utaznak le, de szerinte péntekre megtelnek a Balaton menti települések. Főként persze akkor, ha az idő is jó lesz.

Tudom, hogy ez sokaknak szabadságérzet, de kérem, hogy tartsák be az előírásokat.

- fordult a turistákhoz a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a megyei egészségügyi ellátó rendszer nagyon leterhelt, ezzel is számolni kell. Süt a nap, de a vírus itt van.

Mi lehet most nyitva a Balatonnál?

Lángososok, étkezők lehetnek nyitva, de csak elvitelre adhatnak ételt. Közterületen pedig tilos ezt fogyasztani.

- derült még ki.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

hosszú hétvége

balaton

balatonfenyves