Őrület, mennyien költenek erre: 10 extrém erdei szálláshely, ami adventre is ideális

Dubóczky Krisztina   
  Megosztom
Őrület, mennyien költenek erre: 10 extrém erdei szálláshely, ami adventre is ideális

Úgy tűnik, a koronavírus-járvány árnyékában is újraéledt az utazási kedv az emberekben. Mi sem bizonyítja ezt annál jobban, hogy a legnépszerűbb és legkülönlegesebb szálláshelyek szinte már mind beteltek. Mutatunk most 10 csodálatos erdei desztinációt, a legolcsóbbtól az igazi luxusig. Ami pedig közös bennük: mind exkluzívak, igazán egyedi élményt nyújtanak, így, ha máskor nem érünk is rá, vagy nem fér bele a büdzsébe, adventkor megéri felkeresni valamelyiket a családdal!

Az egy évvel ezelőtti alacsony bázishoz képest, amit a második hullám elleni védekezések korlátozó hatása okozott, szeptemberben 23,2%-kal nőtt a vendéglátás forgalmának volumene, valamint 70%-al emelkedett a vendégéjszakák száma a Takarékbank elemzése szerint. 31,8%-kal pedig az árbevétele, míg a két évvel ezelőttihez képest az árbevétel 9,8%-kal magasabb. Továbbra is kedvező, hogy az előzetes pénztárforgalmi adatok alapján szeptember 25 és október 22 között a vendéglátás árbevétele 9,5%-kal meghaladta a két évvel ezelőtti szintet, amiben ugyanakkor a vendéglátói árak jelentős emelkedése is szerepet játszik. A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátói szektor helyreállása, azonban a negyedik hullám némileg fékezheti a kilábalást.

  • Az éjszakák 59%-át szállodákban töltötték, számuk az egy évvel korábbival közel azonos volt.
  • A panziókban 3,6, az üdülőháztelepeken 11,3,
  • a kempingekben pedig 5,3%-kal kevesebb éjszakát regisztráltak, mint tavaly augusztusban.
  • A közösségi szálláshelyeken a táboroztatások újraindulása miatt a forgalom kétharmadával nőtt.

A járványidőszakban az erdők biztonságosan látogathatók maradtak, tömegek kerestek kikapcsolódást a kirándulóhelyeken, az erdők látogatottsága országosan 25-30 százalékkal növekedett. Egyre többen döbbentek rá, hogy az egészséges élethez hozzátartozik a szabadban eltöltött idő

- jegyezte meg Szentpéteri Sándor, erdőkért felelős helyettes államtitkár.

Mint mondta, az Agrárminisztérium éppen ezért kiemelten támogatja azokat az ökoturisztikai fejlesztéseket, amelyek az ország minden szegletében, bárki számára elérhetően egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak az erdőkben. Csak az állami erdőgazdaságok az elmúlt évtizedben 50 új erdei szálláshelyet létesítettek, több mint 100-at pedig jelentős mértékben korszerűsítettek, felújítottak.

Ezeket a helyeket ne hagyjuk ki, ha adventkor elutaznánk

1. Bakonyi Erdei Lak Bakonycsernye - erdészház

Az erdei lak a keleti Bakonyban fekszik, Bakonycsernye településtől délre. Az erdei házban nègy fő fér el kényelmesen. A lak két szobával, konyhával, étkezővel, valamint fürdőszobával(zuhanyzó) rendelkezik. A ház vízellátása kútból történik így a komfortosságot a meleg víz, villany, kábeltévé biztosítja az erdő közepén. A helyiségek fűtését kandalló, cserépkályha, öntött vas kályha, amelyekhez készre hasított száraz akácfa biztosított.

Az udvaron lehetőség nyílik bográcsozni, szalonnát sütni, grillezni. 2 fő számára 2 éjszakára az egész ház 42000 forintért kivehető egy adventi hétvégén, december 10-12. között kerül ennyibe, ellátás nélkül.

Ezen a páratlan természettel egybeolvadó helyen a pihenés garantált. Fontos tudni, hogy csak pihenni, feltöltődni vágyóknak, kiránduló családoknak kiadó a hely. Ez az a páratlan kincs, amit szeretnék megosztani minden kedves hasonló életérzésű emberrel, akik hozzám hasonlóan szeretik és tisztelik az erdőt és az állatokat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Moncsi ?? (@smoncsii) által megosztott bejegyzés

2. Templomhotel a Mátrában

A templom völgyben, vagyis Mátrakeresztesen, gyönyörű hegyvidéki környezetben található a mára négycsillagos luxushotellé avanzsált épület.

A Templomvölgy Resort Mátrakeresztes a Mátra festői részén, erdőkkel körülvett területen található. A mátraszentistváni sípark 12 km-re helyezkedik el. December 10-12. között két főre egy szoba 120000 forint körüli áron foglalható, nagyon jó reggelivel az árban.

Először családi nyaralót akartam építeni itt, de ahhoz ez az épület túlságosan nagy. Ezért döntöttünk végül a hotel mellett

– mondta a tulajdonos.

Az épület sokáig a Szohner-család tulajdonában állt, később a falué, majd az ötvenes évektől a katolikus egyházé lett, és egészen 2007-ig templomként működött. Egyedül a négy határoló fal maradt meg az eredeti épületből, így a belső teret is teljesen átalakították.

A két évig tartó átépítésnél csak helybéli köveket és fákat használtak fel a mesteremberek, akik leginkább a tetőszerkezet kivitelezésénél izzadtak meg. A végeredmény kívül-belül impozáns, elegánsan puritán lett: az épület illeszkedik a tájba, míg belül a berendezés rendkívül modern, mégsem hivalkodó, a giccs helyett a minimalizmus dominál mindenütt.

3. Disznyóhotel a bringásoknak

Az önkormányzat segítségével egy 1900-as évek elején épült gyönyörű disznóólat alakítottak át “hotellé”, a Baranya megyei Kovácsszénáján. Vagyis valóban minimál stílusú szálláshellyé, a kevésbé igényes vendégek számára, akik akár szalmaágyon is nyugovóra hajtják a fejüket. Hisz itt valóban az a lényeg: legyen a szállóvendég feje fölött valami, ne a szabadban éjszakázzon, miközben megéli a környék szépségeit, és a vadromantikát is kipróbálja, nagyon jó áron.

Jelképesen párszáz forintot kérnek el a vendégektől egy éjszakáért, legutóbb ez az összeg 500 Ft volt.

4. 1000 méter magasan Galyatetőn

Ha nem vagy tériszonyos, a Galya-kilátóban három “bivakszálláson”, vagyis saját hálózsákodban lepihenve, próbálhatod ki, milyen érzés az ország legmagasabb pontján, kissé nomád körülmények között, ugyanakkor árammal és wifivel ellátott szobákban aludni.

A kilátó és így a szállás maga egyedülálló, 360°-os panorámát nyújt. A csaknem 1000 méteres magasságban lévő tetőterasz megközelítése egy új, kettős közlekedési rendszeren keresztül lehetséges: a tervezők a megnyújtott belső mag köré csavartak két, egymással párhuzamosan haladó lépcsőt, szigorúan elválasztva ezzel a fel- és lejutást. A felső részben a színes körablakoknak is köszönhetően a belső terek csodás fényjátékában gyönyörködhetünk.

A Galya-kilátó felső három szintjén kialakított, világítással, áramvételi lehetőséggel, Wi-Fi eléréssel rendelkező, széltől és esőtől védett, zárható bivakszállások ára 5 fő/éj esetén 10000 Ft. Fürdőszoba, mellékhelyiség használata különálló épületben vehető igénybe. 1 főnek 1 éjre 2000 forintba kerül a szállás, több egyidejű foglalás esetén, ha nem kizárólagosan 1 fő használja a szállást.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

? Turista Magazin (@turistamagazin) által megosztott bejegyzés

5. Afrikai életérzés a Bükkben

Erőteljes kontraszt következik az előbbi két szálláshelyhez képest mind árban, mind stílusban és luxusban. Festői környezetben, az Eger melletti Felsőtárkányon, erdő ölelésében épült a Bambara Hotel, mely Afrika hangulatát hozza el a Bükkbe. A négycsillagos luxusszálloda tökéletesen valósítja meg a fekete kontinens művi változatát a félmeztelen vagy éppen népviseletbe öltöztetett kiszolgáló személyzettől kezdve a dizájnig.

A hotel az észak-afrikai Maliban élő bambara törzstől vette a nevét, és berendezéseiben ugyanennek a törzsnek a hagyományait idézi fel. Aki szeretne belekóstolni a fekete Afrika varázslatos életérzésébe, látogasson el ide. A hotel prémium kategóriás, ennek ellenére is szinte mindig teltházas, december 10-12 között két főre 190 000 forintba kerül reggelivel és vacsorával az árban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

BambaraHotel (@hotelbambara) által megosztott bejegyzés

Faházak a vadromantikázóknak

6. Székely Gerendaházak Geresdlak

Ha olyan eldugott szálláshelyet keresel faházban, amely szuper wellness szolgáltatásokkal vár, ráadásul maga a nyugalom szigete, akkor vedd az irányt a Székely Gerendaházak Geresdlak szállás felé. A zöld, virágos lankák között álló bababarát szálláshely Pécs közelében található távol a tömegtől, s a legtökéletesebb pihenésre, lazításra nyújt lehetőséget. A közelben található csodaszép kirándulási célpontok mellett sokféle masszázst, ülő pezsgőpadot, jacuzzit és finn szaunát próbálhattok ki, s még négylábú kedvenceteket sem kell otthon hagynotok, mivel 2 kutyust vagy macskát ingyenesen magatokkal vihettek. Frissítés: a szállás decemberre már nem foglalható.

7. Kis Fakuckó Sóly – Bájos kis faház szomszédok nélkül a Balaton közelében

Gondozott szőlősorok között bújik meg az eldugott Kis Fakuckó Sóly, mely valóban minden igényt kielégítő felszereltséggel bír. A különleges faház klimatizált, fűthető, mindennel ellátott, ami egy kényelmes nyaraláshoz csak kellhet, sőt, még sokkal többet nyújt. Éjjel-nappal használható ingyenes wellness, mezítlábas park, játszótér, kerékpártároló ingyenesen használható kerékpárokkal, melyekhez gyerekülés is tartozik, háromféle terasz és hangulatvilágítás teszi teljessé a kikapcsolódást.

8. Lombház az Őrségben – Őrimagyarósdon

Próbáld ki milyen a madarakkal ébredni! Reggel úgy érzed, mintha egy puha madárfészekben aludtál volna. Romantika, az erdő csendje, gyere, vár a lombházunk! Erkélyéről karnyújtásnyira a természet, az erdő illata, hangok és az éjszaka csendje itt garantáltan átélhető!

2+2 fős, (16 nm), + a földszinten WC, zuhanyzó található. A szállás kétszemélyes ággyal, plusz 2 fő részére emeletes ággyal rendelkezik.

  • Szállás ár reggelivel: 15.000 Ft / fő / éj
  • gyermekek 3-14 éves korig: 8.000 Ft/ fő / éj (0-3 éves korig ingyenes)

A lombkorona házban áram nincs, így a nomád hangulat tényleg megteremthető. Napelemes töltőt érdemes hozni, vagy napközben a közösségi helyiségben tölthetőek a kommunikációs eszközök.

9. Őze Tó és faház

Legyen egy tavad akár csak egy napra. Ha szeretnél a világ zajától kicsit elvonulni, kikapcsolódni, pihenni vagy éppen a bakancslistádról csak ez az élmény hiányzik, akkor foglalj itt. December 13-15 között két főre a két éjszaka ellátás nélkül 40000 forintba kerül.

A Zselic szívében, Kaposvártól 10 km-re délnyugatra egy kicsiny településen Kaposdadán (A Kassai völgytől 200 m-re) fekszik a fél hektáros halastó, a tó szigetén álló rusztikus faházat az egyedi bútorzata is különlegessé teszi.

A közelben található például a Kassai Lajos lovasíjász központ, Patcán a Katica tanya, Bőszénfán a Szarvasfarm, Kardosfán a csillagvizsgáló.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Barati Boglárka (@baratibogi) által megosztott bejegyzés

10. Hobbit Ház Üröm

Magyarországon és Közép Európában egyedülállóan tervezett és kivitelezett, rendkívű szép, különleges környezetben, ízlésesen berendezett apartmannal várja az Üröm településen szállást kereső vendégeket a hobbitház.

Az apartman saját teraszos , ahol könnyedén élvezhetjük a szabad levegőt. Az apartmanhoz saját fürdőszoba, illetve teakonyha tartozik. Két főnek két éjszakára egy novemberi hétvégére (decemberre teltházas) 50 ezer forintért foglalható ellátás nélkül. A helyszínen grillezési lehetőség is elérhető. A kertben elhelyezkedő bio fürdőtó, a kültéri fitness egység az asztalitenisz, illetve a mezitlábas ösvény is felejthetetlen élményt nyújt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szálláshely

extrém szállások

hobbitház

faház

hotel

disznyóhotel