Top 4 extrém szállás Magyarországon: nem lesz olcsó, de ki kell próbálnod

HelloVidék   
  Megosztom
Top 4 extrém szállás Magyarországon: nem lesz olcsó, de ki kell próbálnod

A 2020-ban kitört COVID-19 járvány jelentősen érintette a hazai szolgáltató szektort, ezen belül is a turizmust és vendéglátást. Ezzel együtt a járványtudatosság is beépült az emberek gondolkozásába. A korlátozások feloldása után pedig a magyar turisták többsége belföldi szálláshelyen nyaralt, és inkább választottak olyan szálláshelyeket, amelyek saját, hozott felszereléssel bérelhetők. Éppen ez lehet az oka annak is, hogy megnőtt az érdeklődés a kempingek, erdei szálláshelyek, eldugott, emberek által kevéssé érintett szálláshelyek iránt. Cikkünkben most annak jártunk utána, hogy milyen extrém szállásokat próbálhatunk ki nyáron, ha valami tényleg izgalmas és nem mindennapi élményre vágyunk.

A járvány miatt a kempingezés, sátrazás sokkal népszerűbb lett a magyar turisták körében, és ezzel párhuzamosan a közösségi szálláshelyek népszerűsége jelentősen visszaesett. Mindez nem véletlen, hiszen inkább olyan szálláshelyeket választottak a magyarok, amelyek nyitott térben és saját, hozott felszereléssel (sátor, lakókocsi) vehető igénybe.

Mivel a magyarok körében egyre népszerűbbek lettek a kempinges, sátrazós szállások, erdei házak, ezért utánanéztünk, mit érdemes idén nyáron kipróbálni, ha valami igazán különlegesre vágyunk. Ennek mentén megkerestük azokat a szállásokat, melyek földön, vizen, sőt a levegőben kínálnak hajlékot a kíváncsi vándorok, kirándulók számára. A szokásos módon a költségek meghatározásához egy átlagos családot vettünk alapul, két fenőttet és két gyermeket. Lássuk, hová vihetjük a családot nyáron, ha valami igazán extrém időtöltésre vágyunk.

Ébredj a lombok között

Ha vonz az erdei környezet, szereted a békét, a csendet, a soha nem szűnő madárcsicsergést, akkor ez a szállás neked való. Az Őrimagyarósdon található 5 Érzék Házak kölönleges szállást biztosítanak azok számára, akik szívesen kipróbálnák, milyen a fák tetején ébredni. Nem mindennapi lombházuk erkélyéről karnyújtásnyira a természet, az erdő illata és az éjszaka csendje is garantáltan átélhető. Fontos tudni a szállásról, hogy a lombkorona házban áram nincs, így a nomád hangulat tényleg megteremthető. A szállásadók tanácsolják, hogy napelemes töltőt érdemes vinni, de napközben a közösségi helyiségben tölthetőek a kommunikációs eszközök. A felszereltséget illetően a lombház 2+2 fős (16 nm), a földszinten található WC, zuhanyzó. A szállás kétszemélyes ággyal, plusz 2 fő részére emeletes ággyal rendelkezik.

Árak:

  • Szállás ár reggelivel: 15.000 Ft/fő/éj,
  • gyermekek 3-14 éves korig: 8.000 Ft/fő/éj (0-3 éves korig ingyenes).
  • További étkezési lehetőséget csak csoport vagy rendezvény esetére tudnak biztosítani.

További fontos tudnivalók a szállásról, hogy kisállattal, kutyával érkező vendégeket a lombházban nem fogadnak. Illetve a lefoglalt szállás árát a megrendeléstől számított egy héten belül át kell utalni, a szobafoglalás csak így válik érvényessé.

Ház a víz tetején

Tiszaörvényen, a Szabics kikötő 1-ben található a víz tetején úszó házikó. A Ház a vizen nevű szállás, egy 44 nm-es hajótesten, a 24 nm-es tágas belső térben egy amerikai konyhás nappali és egy fürdőszoba, zuhanykabinnal, WC-vel lett kialakítva. A hajók hátsó része tágas teraszként szolgálja vendégeink kényelmét, ahonnan közvetlen horgászati lehetőség is van a Tisza-folyón engedéllyel rendelkezők számára.

Hajóinkkal egy teljesen új dimenziót alkottunk a vízpartot kedvelők számára. Lakóhajóink, vízi közlekedésre alkalmasak, katamarán testre épített motoros kisgéphajók, melyek 4 fő (2 db 2 személyes kanapéágy) kényelmes elhelyezésére alkalmasak

- írják a szállásadók a hirdetésükben.

Árak:

  • Legalásbb két éjszakára kell foglalnunk, ami 2 felnőtt és 2 gyermek esetében 99 000 forint, ellátás nélkül.
  • Ugyan így, két éjszakára, 2 felnőtt esetén az ár szintén 99 000 forint, ellátás nélkül.

Felszereltséget tekintve nem szenvedünk hiányt semmiből, síkképernyős TV, hűtő-fűtő klíma, főzési lehetőség, hűtőszekrény, hajszárító, kávéfőző (kávéval, cukorral), vízforraló, mikrohullámú sütő, indukciós főzőlap, kenyérpirító, konyhai felszerelés 4 fő részére (tányérok, poharak stb.), ebédlő asztal négy székkel, négy darab kültéri pihenőszék és még sok egyéb kiegészítő tartozik a szálláshoz. Viszont itt sem fogadnak háziállatot.

Jurta az Alföld szívében

A történelmi időket idéző jurták Ruzsán találhatók a tanyavilág közepén. Felszereltségét illetően a teljesen különálló szálláshely kültéri tusolóval, wc-vel, konyhával, étkezőasztallal és kiülővel is rendelkezik.

A hely kiválasztásánál az elődök tapasztalataira hagyatkoztunk, egy régi tanya udvarán állítottuk fel a jurtát. A nomád életet kedvelőknek, vagy az azt kipróbáló bátor vendégeknek ajánljuk, akik szívesen használnak egy kültéri meleg vizes tusolót kilátással az erdőre , bio-wc-t, egy nomád konyhát (minden szükséges felszereléssel), nádtetős kiülővel kiegészítve. A hely tökéletes a pihenésre és kikapcsolódásra a természetkedvelőknek

- írják a hirdetésben a szállásadók.

Árak:

  • A szállás 2 felnőtt és 2 gyermek esetén a legrövidebb tartózkodási idővel számolvan (2 nap és 1 éjszaka) 35 500 forint ellátás nélkül.
  • Két nap és egy este 2 felnőtt számára 28 500 forint ellátás nélkül.

Amit még biztos nem próbáltál: Glampiknik

Sátraink egy karnyújtásnyira helyezkednek el az erdőtől. Hitvallásunk a zöld élet és a megújulás, mind a szállás, az étkezés és minden egyéb szolgáltatásunk terén. Friss alapanyagainkat csakis saját vagy helyi termelőktől szerezzük be. Napelem biztosítja az áramot a sátrakban, a vízhasználatra odafigyelünk, komposztolálunk és álomszék biztosítja az értékes humusz körforgását

- írják a szállásadók.

Árak:

  • A szállás két napra és egy estére 2 felnőtt és 2 gyermek esetében 60 000 forint, félpanzióval.
  • Két napra és egy estére 2 felnőttnek az előbbi ár fele, az az 30 000 forint.

Néhány fontos információ a helyről:

  • A foglalás a megjelenített szobaárakon félpanziós ellátást tartalmaz. A helyszínen lehet bográcsozni, grillezni és szalonnát sütni is.
  • A szállásadó készpénzes fizetési módot ajánl fel a foglalás összegének kiegyenlítésére. A Glampiknik a foglalás sikeres visszaigazolása után előre befizetését kéri.
  • A szálláshelyen a szobák elfoglalására a legkorábbi lehetőség 14:00, a távozásra pedig a legkésőbbi időpont 11:00.
  • A munkatársak magyarul és angolul állnak rendelkezésére.

Összességében nem mondhatók drágábbnak ezek a szállások az átlagos nyaralókhoz, vendégházakhoz képest. Viszont a foglalás és utazás előtt érdemes kalkulálni azzal, hogy a család egyes tagjai, hogyan viselnék a sokszor kicsit nomádnak mondható körülményeket. Ezt mindenképp érdemes előre tisztázni, a szállásadóktól érdeklődni és pontosítani a felszereltségről, hogy senkit ne érjen végül csalódás. A különleges élményért pedig mindenképp megér tenni egy próbát, ha kedveljük a kalandokat, él bennünk a felfedezés vágya.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

extrém szállások

szállások

belföldi szálláshelyek

vidéki szálláshelyek

jurta

lombház

úszóház