Figyelem, fontos változás: január 1-től súlyos bírságra számíthatunk, ha ingyen utazunk itt

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, fontos változás: január 1-től súlyos bírságra számíthatunk, ha ingyen utazunk itt

2022. január 1-től díjkötelessé válik több magyarországi autópálya-szakasz, ahol korábban ingyen közlekedhettünk. A rendelkezés érinti a motorkerékpárokat, a személyautókat, a 3,5 tonna alatti teherautókat és a buszokat, közli a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a honlapján.

2022. január 1-től díjkötelessé válik több magyarországi autópálya-szakasz az e-matrica rendszerben, derül ki a Magyar Közlönyből.

Ez érinti a motorkerékpárokat, a személyautókat, a 3,5 tonna alatti tehergépkocsikat, a buszokat és azok vontatmányai.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelete alapján fizetőssé válik:

  • az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza
  • az M30-as autópálya Miskolc-észak és Tornyosnémeti közötti szakasza (az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakasza továbbra is díjmentes)
  • az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakasza
  • az M85-ös autóút Sopron-kelet és Sopron-észak közötti szakasza

Az érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén az érvényesség kezdete minden esetben a vásárlás időpontja (nap/óra/perc).

Azoknak a jóhiszemű úthasználóknak, akik tévedésből hajtottak fel a díjköteles úthálózatra, a felhajtástól számítva maximum 60 perc áll rendelkezésükre, hogy megvásárolják úthasználati jogosultságukat

- hívja fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetés Szolgáltató Zrt honlapján.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útdíj

e-matrica

autópálya

útszakasz

magyar közlöny