Döbbenet: ebből a régióból vándorol a legtöbb magyar Ausztriába dolgozni

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: ebből a régióból vándorol a legtöbb magyar Ausztriába dolgozni

Olyan sokan járnak már Ausztriába dolgozni, hogy az Eurostat 2019-es adatai szerint csak két másik ország volt, ahonnan többen járnak át munka miatt a szomszédos országba. Az akkor 56 ezer minden nap Ausztriába ingázó magyarnál csak a 93 ezer Luxemburgba ingázó francia és 122 ezer Németországba ingázó lengyel volt több - számolt be róla a G7.

Mint írják, a magyarok körében azóta még népszerűbb lett az ausztriai munkavállalás. Hozzátették, az osztrák minisztériumi adatok szerint az ingázó magyar munkavállalók száma a 2020-as 39,8 ezerről 2022-re átlagosan 49,3 ezerre emelkedett. Ami még megdöbbentő adat, hogy a legfrissebb, 2021-re vonatkozó uniós adatbázis szerint

a nyugat-magyarországiak ingázása európai szinten is kiemelkedő. Csupán öt másik európai régióban vállalnak többen másik országban munkát.

A magyarok az uniós átlagnál kétszer mobilisabbak, minden ötvenötödik magyar más uniós országban dolgozik. Nem meglepő tehát az az adat sem, hogy a magyar ingázók száma és aránya a többi kelet-közép-európai országhoz képest is kimagasló. Hogy hova ingáznak még? Miért és milyen területeken telepednek le leginkább a magyarok? A G7 teljes cikkében még több érdekességet olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingázás

ingázók

ingázó magyarok