Filléres úti cél lett Magyarország a turisták szemében? Most kiderült, miért

Pénzcentrum   
  Megosztom
Filléres úti cél lett Magyarország a turisták szemében? Most kiderült, miért

Érdekes listán bukkant fel Magyarország: a világ 10 legolcsóbb úti célja közé sorolta egy amerikai utazási magazin. Számításaik szerint már akár napi 70 dollárból, 25 ezer forintból kijöhet itt egy utazó, beleértve a szállást és az étkezés árát is. Hogy ez mennyire állja meg a helyét, az most nem is annyira fontos (semennyire), sokkal érdekesebb maga a jelenség: vajon jó az nekünk ha ilyen és ehhez hasonló listákra kerülünk fel? Milyen képet sugallunk ezzel magunkról az európai vagy a tengeren túli utazók felé? A Pénzcentrum ennek járt most utána.

Ahogy a portál írja, a pandémia óta a világ, és benne a turizmus nagyon megváltozott, ma már a mennyiség helyett inkább a minőséget preferálják a fogadóországok, mindenhol egyre erősebben érzékelhető ez a trend - elég csak a repülőjegyek, vagy a szállodák árazására vetni egy pillantást. Hogy akkor mégis mi áll ennek a hátterében, arról dr. Kiss Kornéliát, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszékének tanszékvezető egyetemi docensét kérdezte a lap.

Egy olyan lista, amelyen Magyarország a világ legolcsóbb úti céljai között szerepel, meglepő Dr. Kiss Kornélia, a Budapesti Gazdasági Egyetem tanszékvezető egyetemi docense szerint is. Amellett, hogy a lista alapjául szolgáló adatokat érdemes fenntartásokkal kezelni, felkerülni sem célszerű rá, egészen egyszerűen azért, mert nem erre, nem az „olcsó” turizmus felé halad most a világ. Emellett az „olcsó desztináció”-imázs megváltoztatása is évekbe, évtizedekbe telhet. Mint kifejtette,

Hogy mit gondol a szakértő még? Mi az, amit el kell kerülnünk? Milyen szezonra számíthatunk? Erről még többet a Pénzcentrum cikkében olvashatunk, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

magyarország