Hosszú utat tehetett meg a svájci farkas: már Budapest környékén kóborolhat?

24.hu   
  Megosztom
Hosszú utat tehetett meg a svájci farkas: már Budapest környékén kóborolhat?

Ahogy arról a Sokszínű Vidék beszámolt, a farkas, amit a Vértesben láttak felbukkanni, már Budapest környékén kóborolhat. 

Mint írják, a Gruppe Wolf Schweiz természetvédelmi csoport több állatot is figyelemmel kísért, hiszen ezeket a példányokat jeladóval látták el. Egy hónapja számoltak be arról közösségi oldalukon, hogy az M237 számú farkas már a Vértesben kóborol. Nos, az állat azóta tovább is állt, már Budapest környékén lehet.

Az M237 kódszámú farkas – amely több mint hétszáz kilométeres vándorlás után az Alsó-Rajna-völgytől egészen a Budapesthez közeli Vértesig jutott – továbbra is Budapest térségében van

– mondta a portálnak David Gerke, a Gruppe Wolf Schweiz munkatársa, aki kiemelte: az állat mozgása lelassult, illetve az állat hollétéről tájékoztatták a magyar természetvédelmi hatóságokat.

A portál megkereste a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságot is. Kálmán Gergely, a DINPI kommunikációs referense a következőket mondta el:

A farkas 2 hete a dél-budai agglomerációban található, azonban nem számítunk arra, hogy hosszútávon ezen a területen marad. Napközben a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodik.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

farkas

vértes

budapest