Bejelentést tett a MÁV-Volán-csoport: ezután így kirándulhatunk a Mátrába

MTI   
  Megosztom
Bejelentést tett a MÁV-Volán-csoport: ezután így kirándulhatunk a Mátrába

Új közös napijegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport a Mátrába kirándulóknak - közölte a társaság vasárnap.

A 24 óráig érvényes jegy egész évben megvásárolható szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, iskolaszünetekben pedig minden napra, így először a tavaszi szünet idejére, április 6. és 11. között

- közölte a MÁV-Volán-csoport.

A Mátra24 jegy az érvényességen belül korlátlan utazásra ad lehetőséget vonattal a Budapest-Keleti-Hatvan-Gyöngyös és a Hatvan-Pásztó-Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül. Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget biztosítanak a vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva.

A közleményben felidézték, hogy a térség közösségi közlekedésének fejlesztéséhez kapcsolódóan 2022 decemberében a MÁV-Volán-csoport több menetrendi módosítást is bevezetett. A Mátra InterRégióval új óránkénti közvetlen vasúti összeköttetés jött létre Budapest és Gyöngyös között. Ezekhez a vonatokhoz igazodóan Gyöngyösön rendszeres buszos csatlakozást ad a Volánbusz a Mátra és Mátraalja felé, így a kedvelt hegyvidéki kirándulóközpontokat gyakrabban elérhetik a Budapestről vonattal érkező utasok is.

Az InterCity-k megállnak Hatvanban, Budapest és Hatvan között felármentesen vehetők igénybe. Ez a salgótarjáni vonal felé átszállók, például az Országos Kéktúrát Mátraverebélyen elérni szándékozó turistáknak is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabbá vált az utazás

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

volán

volánbusz

volánbusz menetrend

mátra

utazás

napijegy