Itt nyaralnak a tehetős magyar párok idén? Nem sajnálják a pénzt néhány nap pihenésre

HelloVidék   
  Megosztom
Itt nyaralnak a tehetős magyar párok idén? Nem sajnálják a pénzt néhány nap pihenésre

A szálláshelyeket érintő legfrissebb adatok szerint a beérkező foglalások mintázata már jobban hasonlít a 2019-es, pandémia előtti időszakéra. A frekventált dátumokra, mint hosszú hétvégék, a vendégek már jóval előbb lefoglalták a szállást, mint a COVID alatt - akkor inkább kivártak. A nyári vakációról pedig 29 százalékkal többen gondoskodtak már az előfoglalások időarányos összehasonlítása szerint. Arról, hogy merre utazik a legtöbb magyar család már írtunk, most viszont arra voltunk kíváncsiak, merre utazik a legtöbb pár ma, Magyarországon. Lássuk, melyek a kiemelt desztinációk idén. 

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, kiemelkedően sikeres nyári előfoglalási szezont zártak a belföldi szállásfoglalók, időarányosan 24 százalékkal több a foglalás, mint tavaly ilyenkor. Mint írták, ugyan már lezártult a nagy kedvezményeket, akciókat ígérő előfoglalási időszak az utazási irodáknál, a tapasztalatok szerint nem fékezett a kereslet áprilisban sem. Úgy tűnik, sem a külföldi, sem a belföldi utazásokról, klasszikus nyaralásokról nem mondanak le a magyarok.

Mi a helyzet azokkal, akik párban utaznak?

Körképeinket legtöbb esetben családok szemszögéből írjuk, viszont kevés szó esik a páros utazásokról. Pedig rengetegen foglalnak kettesben is szálláshelyet, korosztálytól függetlenül. Éppen ezért arra voltunk kíváncsiak, mit mutat a tendencia: hova és mennyiért utaznak a magyar párok 2023-ban. Ezzel kapcsolatban Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője a HelloVidéknek elmondta:

Jóval nagyobb arányban foglalnak belföldi úti célt. A Szallas.hu kínálatában foglalható országok közül még Horvátország keresett, de jóval kisebb az aránya. A 2 főre szóló nyári foglalások 95,8%-a szól belföldre, 2,9%-a Horvátországba, a maradék pedig egyéb környező országokba

Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, hova foglal most a legtöbb pár, melyek a legkedveltebb vidéki nagyvárosok, illetve mennyit költenek átlagosan szállásfoglalásra. Ennek alapján Kelemen Lili elmondta, hogy a portálon a 2 fő részére foglaló, belföldi úti célt keresők körében top úti célok idén nyáron:

  1. Siófok
  2. Szeged
  3. Hévíz
  4. Eger
  5. Hajdúszoboszló
  6. Budapest
  7. Balatonfüred
  8. Gyula
  9. Pécs
  10. Zalakaros

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy az egyes városokban, mennyit fizetnek átlagosan a párok a szállásért. A portál adatai szerint átlagosan egy fő részére egy éjszaka ennyibe kerül a top településeken a fenti, 2 fős foglalások esetén:

  • Siófok - 16 202 Ft
  • Szeged - 12 438 Ft
  • Hévíz - 17 427 Ft
  • Eger - 12 400 Ft
  • Hajdúszoboszló - 15 589 Ft
  • Budapest - 14 016 Ft
  • Balatonfüred - 17 718 Ft
  • Gyula - 12 361 Ft
  • Pécs - 10 975 Ft
  • Zalakaros - 18 440 Ft

Jól látszik a fenti számokból, hogy a párok is az olcsóbb szállásokat részesítik előnyben. Persze mindig akadnak olyanok is, akik nem sajnálják a pénzt olyan szállásra költeni, ami kifejezetten felnőttbarát. Ez azt jeletni, hogy csak párok foglalhatnak, családosok számára pedig nem elérhető az adott szálláshely.

Legdrágább és legolcsóbb szálláshelyek párban

A top 10-es listát nézve az is érdekelt minket, hogy mennyibe kerülhetnek a lista élén szereplő, legkedveltebb városokban a legolcsóbb és legdrágább szálláshelyek két fő részére, három napra, két éjszakára, ami egy hosszú hétvégének felel meg. Ennek alapján a következő árakra számíthatunk a belföldi szállásfoglaló portál adatai alapján:

  1. Siófokon a legolcsóbb szálláshely 28 000 forint, ellátás nélkül. A legdrágább pedig 380 000 forint, szintén ellátás nélkül.
  2. Szegeden a legolcsóbb szállás 24 000 forint ellátás nélkül, a legdrágább pedig 176 000 forint egy párnak, szintén ellátás nélkül.
  3. Hévízen az árak a következők egy pár számára: a legolcsóbb szállás 28 000 forint ellátás nélkül, a legdrágább pedig 342 300 forint félpanzióval.
  4. Egerbe is hasonló árak fogadják a párokat: a legolcsóbb szálláshely 19 800 forint ellátás nélkül, a legdrágább pedig 240 000 forint, szintén ellátás nélkül.
  5. Hajdúszoboszlón a legolcsóbb vendégház 20 000 forint ellátás nélkül, a legdrágább szálláshely pedig 238 140 forint szintén ellátás nélkül.

Ha megnézzük az árakat, a legolcsóbb szállások valóban pénztárcabarátnak tűnnek, ám itt érdemes belekalkulálni azt, hogy az adott szálláson esetleg nem csak mi és párunk, de több más pár, esetleg család is megszállhat velünk egy időben. Arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben étkezésről minden esetben gondoskodni kell, ami három napra szintén nem kis összeg. Ha a legdrágább szállásokat nézzük, ott esetleg az elvonulás lehetősége, a privát tér biztosítása lehet a csalogató, viszont ezeken a szállásokon is gondoskodni kell pluszban étkezésről, hiszen a top öt szállás közül is csak egy ajánlott félpanziós ellátást a kifizetett ár mellé.

Hogy melyik árkategóriát választjuk, az legtöbb esetben csak személyes igényeinktől és pénztárcánktól függ. De érdemes foglalás előtt tervezni, számolni, hogy mennyiből jövünk ki, ha több napi élelemről is gondoskodni kell és mennyit tudunk még emellett szánni szállásra.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

párok

páros utazás

utazás párban

belföldi utazás

belföldi úti célok