Elképesztő magyar fejlesztés: ezeken a szakaszokon akár 160 km/h-val járhatnak a vonatok

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő magyar fejlesztés: ezeken a szakaszokon akár 160 km/h-val járhatnak a vonatok

Nemsokára a hazai belföldi forgalomban is lesznek olyan vonalak, ahol akár 160 km/h-val járhatnak a vonatok, és az egyik szomszédos ország fővárosát is könnyebb lesz elérni vonattal - számolt be róla a novekedes.hu.

A portál megkereste a MÁV Zrt.-t is, hogy milyen fejlesztések zajlottak, zajlanak ezzel a témával kapcsolatban. A vállalat közölte:

A nagyságrendileg 8 ezer kilométernyi hazai vasúti pályábóljelenleg 2803 kilométer villamosítottés a társaság által üzemeltetett hálózat jelentős részén 100, vagy 120 km/h az engedélyezett legmagasabb sebesség. A közúti közlekedéssel is versenyképes vasúti közlekedés megteremtése érdekébenaz elmúlt másfél évtizedben megvalósuló vasútfejlesztési projektek esetében – döntően – a 160 km/h engedélyezett sebesség bevezetése a cél.

Ahogy a lap írja, jelenleg a Budapest-Hegyeshalom fővonal, Tata és Hegyeshalom közötti bizonyos szakaszain engedélyezett a 160 km/h sebesség, ami az arra közlekedő InterCity (IC) és nemzetközi vonatok esetében teszi lehetővé Budapest és Bécs közötti gyors utazást.

Három további szakaszon járhatnak majd 160-al a vonatok

A Budapest-Hegyeshalom fővonal mellett más vonalakon is lesznek szakaszok, ahol a jövőben 160 km/h-ra emeli a MÁV az engedélyezett sebességet:

  • Püspökladány és Debrecen között 120 km/h-ról 160 km/h-ra;
  • Százhalombatta és Pusztaszabolcs között szintén 120 km/h-ról 160 km/h-ra;
  • Aszód és Hatvan viszonylatban pedig 100 km/h-ról 160 km/h-ra emelik a sebességhatárt.

További két szakaszon szintén lehetővé teszi a gyorsabb közlekedést a vállalat. Kelenföld és Százhalombatta között 100-ról 120 km/-ra, illetve Szeged-Rókus és a Hódmezővásárhelyi Népkert között pedig 80 km/h-ról 100 km/h-ra növelik az engedélyezett sebességet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vonat

vasút

vasúti közlekedés

máv

mávinform

menetrend