Brutális lehet az idei turisztikai szezon? Ide indul a legtöbb magyar pihenni

MTI   
  Megosztom
Brutális lehet az idei turisztikai szezon? Ide indul a legtöbb magyar pihenni

Csaknem 200 ezer vendég 362 ezer éjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a május elsejei hosszú hétvégén, így ezek a napok 7 milliárd forint bevételt hoztak - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint az idei május elsejei hosszú hétvégén a belföldi vendégek adták az összes vendégéjszaka 52 százalékát. A magyarok 187 ezer éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken, a külföldi turisták is csak alig kevesebbet, 175 ezret

- tájékoztatott az MTÜ.

A vendégek mintegy harmada Budapestre érkezett. A fővárosban 106 ezer vendégéjszakát töltöttek el, túlnyomó, 87 százalékos többségben a külföldiek. A legtöbben Lengyelországból (11 százalék) érkeztek, ami nagyban köszönhető a pápa látogatásának. Kiemelten sok angol, német, olasz és cseh vendég is érkezett - tette hozzá az ügynökség.

A szálláshelytípusokat tekintve a szállodák mellett a magán- és egyéb szálláshelyeket választották a legtöbben. A háromnapos első májusi hétvégén a turisták 7 milliárd forintot hagytak a szálláshelyeken, ebből 260 millió forintot SZÉP-kártyával fizettek.

Az NTAK adatokból az látszik, hogy ígéretes lesz a május, sokan indulnak útnak a pünkösdi hétvégén is

- közölték.

Míg egész áprilisban 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak, májusra már most 2,1 millió éjszakára érkezett foglalás

- írták. Kiemelkedő az érdeklődés a pünkösdi hosszú hétvége iránt is, erre az időszakra már most csaknem dupla annyi éjszakát foglaltak le a vendégek (230 ezer), mint tavaly ilyenkor.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szállásheklyek

belföldi szálláshelyek

vendégéjszakák