Sokan meghúzták idén a nadrágszíjat: egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást?

HelloVidék   
  Megosztom
Sokan meghúzták idén a nadrágszíjat: egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást?

Ahogy a Telex arról beszámolt, Flesch Tamás korábban arról beszélt hogy, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást, idén pedig legalább 30-40 százalékkal kevesebb a vendég, az emberek pedig egyébként is inkább csak hétvégén mennek a tóhoz, amire Gulyás Gergely miniszter meg kacsát kiáltott. De nem csak a Balatonra, máshova se jut el a legtöbb magyar az árak miatt.

Ahogy a portál írja, egyre jobban látszik, hogy sok magyar számára idén nemhogy belföldi, de semmilyen utazásra nincs pénze. Mint írják, egy friss felmérés szerint a magyarok 59 százaléka nyaralt vagy fog még nyaralni idén, 41 százalék viszont otthon tölti a nyarat, többnyire azért, mert az utazás nem fér bele nekik anyagilag.

Ha egy magyar család utazik is, a legtöbben 100-300 ezer forintot szánnak a nyaralásra. A külföldön nyaraló magyarok 51 százaléka szerint pedig ott olcsóbban kijönnek, mint itthon

- közölte a lap.

Hozzáteszik, a Szállás.hu pár nappal ezelőtti közleménye szerint náluk idén csak minden ötödik nyári foglalás szól a Balatonra, miközben tavaly minden harmadik volt balatoni, az északinál népszerűbb a déli part, és Siófokra mennek a legtöbben.

Mi a helyzet most a Balatonon? A portál, hogy pontosabb képet mutasson a kialakult helyzetről, több strandot is végignézett az északi és a déli parton; három nap alatt pontosan tizenkettőt. Milyen eredménnyel zárták körútjukat? A Telex teljes cikkéből kiderül.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

nyaralás