Nézz is ne csak láss: fizetned sem kell ebben a hónapban a látásellenőrzésért

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nézz is ne csak láss: fizetned sem kell ebben a hónapban a látásellenőrzésért

Október a látás hónapja, díjmentes látásellenőrzést, szaktanácsadást és szemüveg-ellenőrzést kínálnak az optikák - közölte a Magyar Optikus és Optometrista Szövetség hétfőn az MTI-vel.

A már 19. éve megrendezett kampányban október 1. és 31. között az optikák országszerte több mint 300 vizsgálati ponton várják a látásellenőrzésre jelentkezőket

- közölte a szövetség.

Kiemelték, hogy a lehetőség nemcsak azoknak fontos, akik szemüveget készülnek vásárolni, mivel a meglévő szemüvegeket is egész hónapban térítésmentesen ellenőrzik a szakemberek, akik a viseléssel, tisztítással, lencsecserével kapcsolatban is szívesen adnak tanácsokat. A javaslatokat érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg hordása könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat - tették hozzá. Hangsúlyozták, hogy a vezetésnél pedig "életbevágóan fontos, hogy tisztán érzékeljük a környezetünket".

Az idei kampány újdonsága a myopiakontroll-tanácsadás - írták, megemlítve, hogy kutatások igazolják: a rövidlátás gyakorisága, és annak súlyossága meredeken emelkedik a gyermekeknél, fiataloknál. A rövidlátás gyors erősödése kedvezőtlen hatással van a gyermekek életminőségére, iskolai és sportteljesítményére - jelezték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

látás

szemüvegellenőrzés

kampány

országszerte

hellovidek