Fontos bejelentést tett a Volán: így változhat a közösségi közlekedés

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos bejelentést tett a Volán: így változhat a közösségi közlekedés

Hamarosan hat kisebb városban is 20 új elektromos autóbuszt szerez be a Volánbusz. A fejlesztésnek köszönhetően a hat településen összesen évente több mint ezer tonnával csökkenhet a szén-dioxid-terhelés.

A Volánbusz tervei szerint, amennyiben a fejlesztéshez szükséges források rendelkezésre állnak, úgy Balatonfüreden 3, Hajdúszoboszlón 1, Komáromban 2, Komlón 6, Tatán 5 és Várpalotán 3 darab elektromosmeghajtású, kéttengelyes szóló, alacsonypadlós, helyi kivitelűjármű állhatmajdforgalomba.

Az autóbuszok üzemanyag-ellátását az MVM Mobiliti Kft. és a Volánbusz közös vállalata, a Mobiliti Volánbusz Kft. által telepített töltőberendezések fogják biztosítania települések műszaki telephelyein vagy állomásain.Az autóbusz-beszerzésre vonatkozó feltételes közbeszerzésajánlattételi felhívása2023.október25-én jelentmeg.

A szerződéskötést–a beszerzéshez szükséges források rendelkezésre állását követően –2024 januárjára tervezi a közlekedési vállalat, annak érdekében, hogy azautóbuszok már a jövő évben, a lehető leghamarabb az utasokszolgálatába állhassanak.A projekt megvalósulása esetén a Volánbusz 20 százalékkal bővítheti elektromos flottáját.

A HUMDA által koordinált Zöld Busz Program keretében a Volánbusz eddig összesen 100 elektromos autóbuszt állított forgalombaa főváros vonzáskörzetében, valamint Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Győr, Eger, Szolnok és Szeged helyi közlekedésében. A Volánbusz jelenlegi elektromos flottája –a dízelüzemű járművek kiváltásával –évente mintegy 5500 tonna szén-dioxidtól mentesíti az érintett települések levegőjét, ami 2000 személygépkocsi éves kibocsátásának felel meg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

volánbusz

beszerzés

elektromos autóbusz