Itt a kutatás, mely szerint hétfőn szeretnek utazni legkevésbé a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a kutatás, mely szerint hétfőn szeretnek utazni legkevésbé a magyarok

Az idei szép és hosszú, enyhe ősz kitolta a téli, egzotikus üdülések szezonjának a kezdetét, de most, a téli óraállítás előtt már érezhető, hogy a napfény iránti vágyunk bizony egész évben tart - írja közleményében az Invia.hu online utazásközvetítő iroda, ami felmérte azt, hogy az utazási piac nyári átrendeződései után mire számíthatunk idén télen: hova és hogyan utaznak a magyarok?

Miközben az őszi (október-novemberi) utazásokra az idei szezonban nem volt annyira jellemző az előfoglalás, mint az ezt megelőző években, az év végi ünnepekre tervezett utazásokra korábban kezdtek el ajánlatokat kérni a tengerparti ajándékozást, koccintást tervezők: közülük háromszor annyian fogják Zanzibáron köszönteni az új évet, mint tavaly, és rengetegen foglalták le már most az idén a közvetlen járattal is elérhető Ománt a téli ünnepkör helyszínéül. A fenti két, egzotikus úti célra jellemzően felnőttek, párok indulnak, míg a gyerekekkel utazók az idén is az előző években már bizonyított helyszínekben gondolkodnak: Egyiptom, Törökország és a Kanári-szigetek az örök kedvencek, nem csak a karácsonyi-szilveszteri időszakban, de egész évben az őszi hónapokban ide foglalt utazások volumene +27 és +48% közötti emelkedést mutat a tavalyihoz képest - derül ki a felmérésből.

Az idei tél sláger-úti céljai

A TOP 5-ben elért helyezésekért, a családi állapottól és a naptártól függetlenül, a hideg évszakokat általában nézve (októbertől áprilisig) így végül Egyiptom, Törökország, a Kanári-szigetek, Zanzibár és az Egyesült Arab Emirátusok versenyeznek, de az utazásközvetítő iroda szerint, szezon végén érdekes lesz megnézni, hogy az idei év új slágere, Omán végül hogyan rendezi át ezt a sorrendet.

Aki elutazik, a távolságot keresi

A kutatást készítő iroda utasai körében már nyáron is csökkent a rövidebb, és többszörösére nőtt a 9-, 15- és 11-napos üdüléseket választók száma: az őszi-téli időszakban a többség 8-9 napot tölt távol, és ezekre a napokra az utazások 76%-ában választanak all inclusive vagy ultra all inclusive ellátást.

Azt látjuk, az ilyenkor az utazás mellett döntő közönség nem csak az enyhe időjárás, a nyári hangulat, a hosszabb nappalok és az új élmények miatt választja az egzotikus úti célokat, hanem a valódi kiszakadás, a napi teendő-listáktól való, igazi elszakadás lehetősége is egyre fontosabb

- fogalmaznak az iroda által kiadott közleményben.

Melyik napokon szállunk repülőre?

A kutatás szerint jól mutatja a fenti tény valóságtartalmát az is, hogy még azokra a desztinációkra is, ahova minden nap indulnak járatok, a legtöbben pénteken és vasárnap kelnek útra, a legkevesebben pedig hétfőn - nagyon úgy tűnik, hogy az utazás lefoglalásakor mérlegelt számos szempont közül kiemelkedik, hogy a hétfő reggelt már egy kellemes, napos helyen köszönthessük, ahol maximum az merülhet fel kérdésként, hogy a tenger, vagy a medence partján kívánjuk-e elfogyasztani a reggeli kávénkat - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

telelés

nyaralás

pihenés

átrendeződés

hellovidek