Itt töltik a karácsonyt a tehetős magyarok: sokan mondanak nemet a vendégvárásra

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt töltik a karácsonyt a tehetős magyarok: sokan mondanak nemet a vendégvárásra

Habár a télből a nyárba utazások is elképesztően népszerűek az évnek ebben az időszakában, sokan töltik hazai, jellemzően wellness szállodákban az ünnepeket, hogy elmeneküljenek az otthoni karácsonyi stressz elől. A Pénzcentrum megnézte, hogy állnak a foglalások, lesz-e teltház és utánajártunk annak is, átlagosan mennyit drágultak a szállodai szobák egy év alatt.

Ahogy a portál írja, már csak alig egy hónap van hátra a karácsonyig, várhatóan megtelnek a szállodák az ünnepi időszakra, igaz kicsit lassabban, mint tavaly. Ennek oka lehet, hogy az emberek óvatosabban költenek, többen inkább csak az utolsó pillanatban foglalnak, illetve, hogy a számítások szerint átlagosan közel 17 százalékkal emelkedtek a szállásárak a tavalyi évhez képest.

Régiók tekintetében ebben az időszakban Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton a legkeresettebb a jelenlegi foglalások alapján. Hévíz, Eger, Budapest, Gyula és Hajdúszoboszló vezeti a listát, ide mennek a legtöbben, szállástípusok közül a hotelek messze vezetnek: a foglalások 52 százaléka.

Általános trend, hogy előbb telítődik a szilveszter, mint a karácsony, így bőven találnak még szabad szállást azok, akik a karácsonyt hotelben vagy máshol töltenék. Jellemzően a hotelek, különösen a wellness-hotelek telnek meg előbb, így aki hasonló helyen pihenne az ünnepekkor, jobb, ha időben foglal. Összesítésben egyébként az látszik, hogy jelenleg még kevesebb foglalás áll bent karácsonyra, mint tavaly ilyenkor, de mivel a last minute foglalások egyre jellemzőbbek, így közeledve az ünnepekhez a karácsonyi időszak iránti érdeklődés is felpörög. Szállástípusok közül az apartmanok és a panziók tekintetében látszik 1-2 százalékos növekedés a tavaly ilyenkori előfoglalási szinthez képest.

- mondta el Kelemen Lilitől, a Szallas.hu sajtószóvívője.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

wellness-szálloda

hotel

foglalás

szálláshely