Volán-sztrájk: kiderült, mennyien vettek részt a hétfői megmozduláson

HelloVidék   
  Megosztom
Volán-sztrájk: kiderült, mennyien vettek részt a hétfői megmozduláson

Egymásnak ellentmondó számok érkeztek a két napos Volán-sztrájkról. A Volánbusz szerint a hétfőre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka nem vette fel a munkát, míg a sztrájkot szervező szakszervezet adatai szerint a dolgozók 74 százalék vett részt a megmozdulásban.

Számháború bontakozott ki a Volánbusz és a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) között, hogy hétfőn mennyien is sztrájkoltak azért, hogy megszülessen a bérmegállapodás - írja a Telex.

A SZAKSZ által meghirdetett munkabeszüntetés második napján, a 16 órakor összesített információk szerint – az érdekképviselet által közzétett adatokkal szemben – a teljes munkavállalói állománynak mindössze 21 százaléka, míg a mai napra vezényelt autóbusz-vezetőknek az 56 százaléka nem vette fel a munkát

– állt a Volánbusz közleményében.

A Volánbusz titkosította a kimaradt járatok számát, amiből egyértelműen következtetni lehetne arra, hogy kinek az adatai a hitelesek. A mai munkabeszüntetésünkkel kapcsolatban, a Volánbusz azt közölte, hogy a mai napra vezényelt autóbusz-vezetői állomány 56 százaléka vett részt a sztrájkban, míg a mérési adatunk alapján, 19 órakor ez 74 százalék volt

– mondta a lapnak Dobi István, aki szerint már a tavaly decemberi sztrájkjuknál is kozmetikázta az adatokat a Volánbusz.

A SZAKSZ elnöke szerint legyen bármelyik szám is a valós, mindenképpen egyedülálló sikert értek el. Szerinte a rendszerváltás óta nem volt a közlekedési szektorban ilyen kimagasló sztrájkrészvétel. Úgy tudja, korábban a MÁV-sztrájkoknál már a 30 százalékos részvétel is sikernek számított.

Dobi István a kedden folytatódó bértárgyalásokon nem számít sok jóra, meglepetés lenne, ha Lázár János közlekedési miniszter elfogadná a 90 ezer forintos havi bérfejlesztést, és a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács keretén kívül tárgyalna a két reprezentatív szakszervezettel és kötne bérmegállapodást a munkáltatóval csak 2024-re.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

volán

sztrájk

közlekedés