Ki nem találod, mivel tölti most szabadidejét a legendás séf, Jamie Oliver

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Ki nem találod, mivel tölti most szabadidejét a legendás séf, Jamie Oliver

Az egészséges étkezés brit reformere, a világ egyik legismertebb séfje, Jamie Oliver idilli videót töltött fel arról, hogyan is állítja elő saját vidéki birtokán a mézet. Már-már kedvünk támad nekünk is méhészkedni!

A negyvenes évei végén járó Jamie Oliver , a pucér szakácsból lett gasztrovezért kitüntette már az angol királynő, főzött már a Downing Street 10-ben is, a brit kormányfői rezidencián. Sok millió dolláros brandbirodalmat vezet, több tucat tévésorozatot, valamint számos különkiadást készített, legalább 20 bestseller szakácskönyvet jegyez, több éttermet, valamint főzőiskolákat üzemeltet. De élelmiszer-ellátó cége is van, számtalan főzéssel kapcsolatos terméket árul, emellett egy jótékony alapítványt tart fent hátrányos helyzetű fiatalok számára. De ez mind semmi!

Az egészséges étkezés brit reformere, a világ egyik legismertebb séfje nemrég egy videót töltött fel a méhek jelentőségéről, és arról, hogyan állítja elő saját birtokán a mézet. Érdemes megnézni, márcsak a praktikus és modern házi méhkaptár miatt is, amiből a a friss nektárt a sztárséf úgy csapolja, mint más a pubban a sört! Ezzel a videóval is arra kívánja felhívni a figyelmet, itt az idő, hogy mi is jobban megbecsüljük a méhek áldozatos munkáját!

@jamieoliver ??? UPDATE! PS this is super therapeutic to watch #beekeeping #bees #savethebees #foodtiktok #honey #beekeeper ♬ original sound - Jamie Oliver

Miért fontosak a méhek a mézen túl is?

A globális élelmiszertermelés 76 százaléka függ a házi- és vadméhfajok beporzásától. Ezek az élőlények világszerte biztosítják, hogy jó minőségű termények, például különböző gyümölcsfélék is teremjenek. Egyszóval méhek nélkül nem léteznének zamatos gyümölcsök, azonban a Föld méhpopulációjának nagysága az 1970-es évek óta mintegy 60 százalékkal csökkent. Ráadásul az elmúlt 25-30 évben a rovarok össztömege évente 2,5 százalékkal csökkent, és ha ez ilyen ütemben folytatódik tovább, egy évszázadon belül teljesen eltűnhetnek a Föld színéről. A hazai méhállományokat sújtó, hátrányos környezeti hatások, a klímaváltozás, a növekvő méhegészségügyi feladatok nem várt kihívások elé állítják a szakembereket Magyarországon is - de erről bővebben ITT olvashatsz!

Mézes - szőlős pizza? Miért is ne!

A mézes sütiken, csipős-mézes csirkeszárnyakon valamint a mézben pácolt sült karajon kívül is van élet, számtalan receptet találunk arra, hogyan használhatjuk fel kreatívan a mézet saját konyhákban. Következzék egy pikáns recept, kitől mástól, mint Jamie Olivertől! Elsőre kicsit bizarnak is tűnhet a szőlő és a méz találkozása egy kemencében sült pizzán, de ha jobban belegondolunk, nem is olyan rossz választás! Mi ígérjük, kipróbáljuk:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hónap méze

jamie oliver