Forrnak az indulatok: botrányos disznópörzsölést tartottak egy böllérfesztiválon
Becsületsértés és rágalmazás miatt tett feljelentést állatvédők ellen annak a nyírségi böllérfesztiválnak a főszervezője, ahol egy éve élve perzseltek meg egy disznót.
Becsületsértés és rágalmazás miatt tett feljelentést állatvédők ellen annak a nyírségi böllérfesztiválnak a főszervezője, ahol egy éve élve perzseltek meg egy disznót.
Németországban a megkérdezettek már csak egyötöde fogyaszt minden nap húst, és a statisztikák szerint Magyarországon is hasonló tendencia várható, a jelentős árnövekedés, az infláció miatt.
Bár a hazai ellátásra még elég lenne a sertéshús, de már régóta importot eszünk. Sőt, a helyzet tovább romolhat, ha a németek ráengedik az uniós piacra a sertésállományukat. És ha az még nem lenne elég: egyre soványabbak is a disznóink. Mire ment el közel 200 milliárd forint állami támogatás?
Jelentősen megemelkedtek az élő sertés felvásárlási árak. A vásárló ebből annyit érez, hogy a szaküzletekben, bevásárlóközpontokban az addigi ezer forint körüli sertéscomb kilója most akciós áron 1300 forint.
Idén több anyakoca végezte a vágóhídon, mint tavaly.
Bár az állati bensőségek árai sem úszták meg a horror drágulást, de ha utánaszámolunk, így is fele annyiból kihozható a házi májas kence, mint a nagyáruházakban kapható társaik, ráadásul jóval egészségesebb is. Hozzunk hozzá két receptet is!
Ennyire nem éri meg tyúkot, disznót vagy szarvasmarhát tartani? Magyarországon 2022. nyarán a főbb haszonállat-fajokból mind kevesebbet tartottak az egy évvel korábbinál. Mi ennek az oka?
Továbbra is népszerűbb a mangalica hús külföldön, mint hazánkban. A hungarikumot Japánban fogyasztják a legszívesebben, ahol főleg felsőkategóriás éttermekben kapható, de Ázsia mellett sokat adunk el még Amerikának is.
Tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a nyíregyházi böllérversenyen.