Országszerte megkezdődött a kidobott karácsonyfák begyűjtése

MTI   
  Megosztom
Országszerte megkezdődött a kidobott karácsonyfák begyűjtése

Országszerte megkezdték a kidobott fenyőfák begyűjtését - közölte Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. PR-szakreferense az M1 aktuális csatornán kedden.

A kihelyezés főidőszakában, január 6-tól egy-másfél hónap alatt mintegy 500-600 ezer fenyőfát szállít el úgynevezett fenyőfajáratokkal a közterület-fenntartó.

Horváth László tájékoztatása szerint a fenyőfákat a szeméttárolók mellé vagy a fővárosi 250 gyűjtőpont egyikén lehet elhelyezni úgy, hogy azok ne akadályozzák a forgalmat. A fák a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyő a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, amelyből elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot – közölte Horváth László.

A kijelölt gyűjtőhelyek listája kerületi bontásban megtalálható a társaság honlapján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fenyőfa

fenyő

karácsonyfa

fkf