Kész, vége! Az összes tanár felmond a kecskeméti iskolában

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége! Az összes tanár felmond a kecskeméti iskolában

Az összes pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végén. Ezt maguk a tanárok jelentették be a kinevezett intézményvezetőnek a napokban. Így a következő tanév szeptemberére egyetlen olyan Waldorf képesítéssel rendelkező tanító sem marad az iskolában, aki jelenleg még ott dolgozik - írja a hiros.hu.

A portál szerint a "Szülői összefogás Kecskemét első Waldorf pedagógusaiért" Facebook oldalon azt írják, hogy eddig több mint 30 gyermeket vettek ki az iskolából a szülők. A legtöbb gyermek magántanulói státuszban tervezi folytatni a tanulmányait, de sokan másik iskolát választottak. A lap szerint hamarosan véget ér a soron kívüli, rendkívüli névhasználati felülvizsgálat, amit a Magyar Waldorf Szövetség tagjai indítottak.

A szülők és a pedagógusok egy része új alapítványt jegyzett be: az Angyalszív Gyermekeinkért Alapítvány név alatt új iskolát terveznek indítani, épület azonban még nem áll a rendelkezésükre. A lap információi szerint ebben az ügyben már tett lépéseket az alapítvány. A magántanulói státuszt kért gyermekek abban bíznak, hogy szeptembertől a korábbi tanítójukkal folytathatják majd a tanulmányaikat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

oktatás

család

kecskemét

walforf

óvoda