Ilyen nincs: makákót tartottak házi kedvencként egy csongrádi kocsmában

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen nincs: makákót tartottak házi kedvencként egy csongrádi kocsmában

Még az állatvédők sem hittek a szemüknek, amikor egy csongrádi kocsmában nem mást találtak egy kutyakennelbe zárva, mint egy makákót. A természetvédelmi hatóság azonnal lefoglalta a majmot és első körben a hazai állatkerteknél keresnek neki otthont, de már felvették a kapcsolatot egy spanyol és egy holland majommentő központtal is - írja a Bors.

Mindenkit meglepett, amikor egy Csongrád megyei kocsmában egy makákót találtak kutyakennelbe zárva. A lap szerint az állat nagyon rossz körülmények között élt, a kocsma népe pedig afféle házi kedvencként tekintett a vadállatra.

Több mint 20 éves, idős egyedről van szó, már jó ideje abban a ketrecben élt, nem értjük, hogy az embereknek hogy nem szúrt ez szemet

– mondta a portálnak Némedi Edina, az Ál­latvédő Sereg munkatársa, aki hozzátette: nem tudni, mennyi ideig maradt volna a kocsmában a fogságban nem tartható állat, ha egy videó nem buktatja le a tartóját.

A netre kikerült egy videó, amin egy kisfiú banánt vesz, majd egy ketrecbe nyúlkál, és adja a majomnak az ételt. Először azt hittük, hogy külföldi felvétel, így még mi is megdöbbentünk, mikor kiderült, hogy ez Magyar­or­szá­gon van

– fogalmazott a nő, aki azonnal felvette a kapcsolatot a helyi állatvédőkkel. Az emlős ke­reskedelme és tartása is tiltott, de emellett még az összes makákófajta veszélyes állatnak minősül. A természetvédelmi hatóság azonnal lefoglalta a majmot, első körben pedig Magyarországon keresnek otthont. Az idős makákók elhelyezése azonban könnyű, mivel nem lehet betenni a többi majom közé, mert valószínűleg bántalmaznák. Spanyolországban és Hollandiában azonban régóta működik egy majommentő központ két makákó­csapattal, ott pedig nagy tapasztalattal foglalkoznak integrálással. Ezek a központok jelezték, hogy szívesen segítenének az állaton, amennyiben az lehetséges.

Fotó: Facebook/Állatmentő sereg

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állat

vadállat

csongrád

makákó

majom

maki

bűncselekmény