Ilyen nincs: makákót tartottak házi kedvencként egy csongrádi kocsmában

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen nincs: makákót tartottak házi kedvencként egy csongrádi kocsmában

Még az állatvédők sem hittek a szemüknek, amikor egy csongrádi kocsmában nem mást találtak egy kutyakennelbe zárva, mint egy makákót. A természetvédelmi hatóság azonnal lefoglalta a majmot és első körben a hazai állatkerteknél keresnek neki otthont, de már felvették a kapcsolatot egy spanyol és egy holland majommentő központtal is - írja a Bors.

Mindenkit meglepett, amikor egy Csongrád megyei kocsmában egy makákót találtak kutyakennelbe zárva. A lap szerint az állat nagyon rossz körülmények között élt, a kocsma népe pedig afféle házi kedvencként tekintett a vadállatra.

Több mint 20 éves, idős egyedről van szó, már jó ideje abban a ketrecben élt, nem értjük, hogy az embereknek hogy nem szúrt ez szemet

– mondta a portálnak Némedi Edina, az Ál­latvédő Sereg munkatársa, aki hozzátette: nem tudni, mennyi ideig maradt volna a kocsmában a fogságban nem tartható állat, ha egy videó nem buktatja le a tartóját.

A netre kikerült egy videó, amin egy kisfiú banánt vesz, majd egy ketrecbe nyúlkál, és adja a majomnak az ételt. Először azt hittük, hogy külföldi felvétel, így még mi is megdöbbentünk, mikor kiderült, hogy ez Magyar­or­szá­gon van

– fogalmazott a nő, aki azonnal felvette a kapcsolatot a helyi állatvédőkkel. Az emlős ke­reskedelme és tartása is tiltott, de emellett még az összes makákófajta veszélyes állatnak minősül. A természetvédelmi hatóság azonnal lefoglalta a majmot, első körben pedig Magyarországon keresnek otthont. Az idős makákók elhelyezése azonban könnyű, mivel nem lehet betenni a többi majom közé, mert valószínűleg bántalmaznák. Spanyolországban és Hollandiában azonban régóta működik egy majommentő központ két makákó­csapattal, ott pedig nagy tapasztalattal foglalkoznak integrálással. Ezek a központok jelezték, hogy szívesen segítenének az állaton, amennyiben az lehetséges.

Fotó: Facebook/Állatmentő sereg

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állat

vadállat

csongrád

makákó

majom

maki

bűncselekmény