Tragédia: szakmai gyakorlat közben halt meg a 16 éves fiú Nagykátán

MTI   
  Megosztom
Tragédia: szakmai gyakorlat közben halt meg a 16 éves fiú Nagykátán

A gépi forgácsolónak tanuló fiú egy helyi vállalkozó üzemében sérült meg. Mentőhelikopter, rohammentő érkezett hozzá, de már nem tudták megmenteni. Osztálytársaival külön pszichológus foglalkozik - írja az ATV.

Az ATV Híradója úgy tudja, hogy az elhunyt fiú 10. évfolyamba járt és gépi forgácsolónak tanult. A középiskolások éppen a gyakorlatukat töltötték: Norbi és két osztálytársa reggel 7 óra környékén érkezett a műhelybe, ahol szinte azonnal megtörtént a tragédia, a fiút egy CNC gép sebesítette meg. A portál úgy tudja, hogy a fiú testét hatalmas ütés érte, valószínűleg kirepült valami a gépből. A helyszínre rohamkocsi és helikopter is érkezett, azonban a mentősök a hosszú küzdelem során sem tudták újraéleszteni a fiút.

Nagyon sokat kell foglalkoznunk a gyerekekkel, akik itt maradtak velünk, hogy ezt a hírt fel tudják dolgozni. Ebben a pedagógusaink rendelkezésre állnak, és minden segítséget megadunk, úgy a gyászoló családnak, úgy az osztálytársaknak. A mai napon a családot fel fogjuk keresni polgármester úrral közösen és részvétünkről fogjuk őket biztosítani

– mondta az ATV Híradójának Ferenczi Norbert, a Ceglédi Szakképzési Központ kancellára. A tragikus baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja közigazgatási eljárás keretén belül.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baleset

gyász

tragédia

szakmai gyakorlat

cnc