Fokozatosan nyit újra a vidék: egyre több park és pihenőhely látogatható országszerte

MTI   
  Megosztom
Fokozatosan nyit újra a vidék: egyre több park és pihenőhely látogatható országszerte

Több mint másfél hónap után pénteken újra kinyit a Szegedi Tudományegyetem füvészkertje, ahol a különleges növények tavaszi pompájával várják a vendégeket - közölte Németh Anikó igazgató.

A szakember elmondta, bár a hagymások virágzásáról lemaradt a nagyközönség, a cserjék között még sok virágba borulva látható, és az egynyári virágok ültetését is elkezdték. A sziklakert talán ilyenkor a legszebb, számtalan színben tündököl, üdék a japán juharok, és az indiai lótuszok első levelei is megjelentek az arborétum tavának vízén.

Bár az elmúlt hetekben nem fogadtak látogatókat, a milliárdos vagyont érő növénygyűjteményt nem lehet gondozás nélkül hagyni, munkatársaival folyamatosan dolgoztak, így a gyógynövény és fűszerkertet is felújították.

A látogatóknak figyelembe kell venniük a járványügyi előírásokat, az egy háztartásban élőket leszámítva kötelező a másfél méteres védőtávolság betartása. Egyelőre nem látogathatók a füvészkert üvegházai, a lepkekert, és szünetelnek a foglalkozások, az oktatási programok, valamint a kültéri rendezvények is.

Kinyitott a hévízi tófürdő is 2020. május 9-én. A fürdőt a koronavírus-járvány miatt március 17-én zárták be.

Fotó: MTI/Varga GyörgyFotó: MTI/Varga György

A koronavírus-járvány miatt korábban bezárt győri, Püspökvár-Toronykilátó ismét fogad látogatókat.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ismét nyitva a pécsi állatkert is, amit a koronavírus-járvány miatt március 14-én zárták be.

Fotó: MTI/Sóki TamásFotó: MTI/Sóki Tamás

A koronavírus-járvány miatt április 10-én lezárt a Nagyerdőt, a Békás-tó környékét és a város legnagyobb játszóterét, az Ötholdas Pagonyt ismét megnyitották.

Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltFotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

helyszínek

vidék

vidéki városok

park

pihenőhely