Mi történik? Egyre többen költöznek le a Balatonra, ez állhat a jelenség mögött

HelloVidék   
  Megosztom
Mi történik? Egyre többen költöznek le a Balatonra, ez állhat a jelenség mögött

Balatonmáriafürdőn, Balatonberényben és Balatonkeresztúron 9-9 százalékkal nőtt a lélekszám, és Balatonlelle is 8 százalékos növekedést ért el.

Szeptemberre a legtöbb nyaralótulajdonos hazatér a Balatonról, de egyre többen vannak, akik állandó lakhelyül választják a tó környékét, számol be a Sonline. A tavaly januári statisztikai számok meglehetősen szórtak, ha a déli partot tekintjük, míg az északin döntő a növekedés. Somogyban a legnagyobb gyarapodást a nyugati medence kisebb települései mondhatják magukénak.

Ha kelet felé haladunk, Balatonszárszó, Zamárdi, Szántód és Siófok 5, Balatonvilágos 4 százalékos növekedését láthatjuk. A veszteségek mentén azt tapasztaljuk, hogy Balatonfenyves 5, Balatonszemes és Balatonőszöd 6-6 százalékkal kevesebb lakót mondhat magáénak. A növekedés annak a 8-10 fiatal családnak köszönhető, akik itt telepedtek le, nyilatkozta Horváth László, Balatonberény polgármestere. "Olyanok is vannak, akik a nagyszülőktől örököltek ingatlant, és úgy döntöttek, hogy állandóra bejelentkeznek ide. Az állomás mögötti üdülőterületen 106 új apartmant adnak át, és a tulajdonosok közül sokan döntöttek úgy, hogy berényiek lesznek."

A fiatalok mellett a nyugdíjba vonulók is kezdenek új életet a Balatonnál. Kenéz István, Balatonlelle polgármestere elmondta: az apartmantulajdonosokat adókedvezményekkel lehetett rábírni arra, hogy bejelentkezzenek, mert úgy csak 100 forint, míg nem állandó lakosként 700 forint építményadót kell fizetniük négyzetméterenként.

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szerint az emelkedő lélekszámok mögött az utóbbi évek fejlesztései adhatják a hajtóerőt, de

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

költözés

nyaraló

állandó lakhely

letelepedés