Fontos hír az iskolanyitásról: a gimnáziumok 5-8. évfolyama nem maradhat otthon

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos hír az iskolanyitásról: a gimnáziumok 5-8. évfolyama nem maradhat otthon

Nem biztos, hogy jó ötlet visszaengedni az 5-8. évfolyam diákjait április 19-én ugyanabba az épületbe, ahová a felsőbb évfolyamok diákjai május 10-ig nem térnek vissza. A döntés ellen a pedagógusok és a szülők is tiltakoznak, hisz nem akarják gyereküket fölösleges veszélynek kitenni, de a család többi tagját is megóvnák a nyájimmunitás kialakulásáig a megbetegedéstől.

A hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a jelenlegi tervek szerint az általános iskolásokkal együtt térnek vissza a jelenléti munkarendhez, írja a 24.hu.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette a hírt a portálnak, miszerint a gimnáziumok 5-8. évfolyamai az általános iskolásokkal együtt április 19-én megkezdik az iskolába járást, szakkifejezéssel fogalmazva a jelenléti munkarendet.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában jelentette be, hogy május 10-én nyitják ki a középiskolákat, szemben a korábban tervezett április 19-ei időponttal. Indoklása szerint nem érdemes a májusi érettségikig veszélyeztetni a nyitással az intézményeket és az oda járókat. Akkor nem kerültek szóba a gimnáziumok 5-8. évfolyamai, pedig ha egyazon intézményről van szó, az esetek többségében ugyanazt az épületet látogatják a diákok, mint a 9-12. évfolyamra járó iskolatársaik.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

koronavírus

iskola

nyitás

középiskola

általános iskola

gimnázium

érettségi

nyájimmunitás

koronavírus elleni védekezés