Itt a bejelentés: hétfőtől fogadhatnak látogatókat a kórházak, mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: hétfőtől fogadhatnak látogatókat a kórházak, mutatjuk a részleteket

Vakcinabőség van Magyarországon, és mivel lecsengőben a járvány harmadik hulláma, hétfőtől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban. Egyelőre egyszerre csak egy látogatót fogadhat a beteg, aki kizárólag védettségi igazolvánnyal mehet be az épületbe.

Vakcinabőség van Magyarországon, a regisztráció után egyből lehet időőpontot foglalni, tájékoztatott az Operatív Törzs a Pénzcentrum szerint.

A védőoltásoknak köszönhetően sikerült úrrá lennünk a harmadik hullámon

- kezdte a tájkoztatást Müller Cecília országos tisztifőorvos.

4 millió 830 ezer az oltottak száma Magyarországon. A pandémia azonban még nem ért véget, újabb és újabb magyarok fertőződnek meg a vírussal. A tegnap meghirdetett 199 ezer Pfizer-oltás felére ma délig már lefoglalták az időpontokat, írja a portál.

Emellett rendelkezésre áll még AstraZeneca és Szputnyik vakcina, de már csak korlátozott számban. Ma várnak 64 800 Moderna-vakcinát, emellett holnap érkezik több mint 55 ezer AstraZeneca, de azt a második oltásra használják fel.

A kórházakban hétfőtől feloldják a látogatási tilalmat

A kedvezően alakuló járványügyi adatoknak, a beoltottságnak köszönhetően lehetővé vált, hogy a szociális otthonok mellett hétfőtől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban. Fokozatosan nyitják ki a kórházakat, az első időszakban egy nap egy beteget csak egy ember látogathat meg, és legfeljebb hatvan percre maradhat nála, így azt tanácsolta Müller a családoknak, hogy osszák be a látogatási napokat. Az is kiderült, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni a kórházakba.

Továbbra is vizsgálják a vírus genetikai állományát, hogy milyen törzsek, milyen típusok milyen variánsok vannak jelen Magyarországon. Még mindig nem találtak indiai mutánst, de Müller szerint éppen elég a brit mutáns, mert annak köszönhető a magas fertőzöttségi arány a harmadik hullámban.

Javul a helyzet a szociális otthonokban is, jelenleg 1720 gondozott koronavírusos, ez a magyarországon élő gondozott két százaléka. 618-an vannak közülük kórházban, és közel 20 ezren gyógyultak meg. A járvány kezdete óta 3788 gondozott hunyt el, a magyarországi áldozatok 13 százaléka szociális intézményekben lakott.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

járvány

látogatási rend

látogatási tilalom

feloldás

látogatási tilalom feloldása

kórházak

szociális otthonok

operatív törzs