Itt a bejelentés, jönnek a szigorítások: újra előkerül a maszk, tilos lesz a látogatás

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés, jönnek a szigorítások: újra előkerül a maszk, tilos lesz a látogatás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma 10.30-tól tartották meg az aktuális Kormányinfót. November 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön, és jön a látogatási tilalom is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma 10.30-tól tartották meg az aktuális Kormányinfót. Egyelőre ezek derültek ki a bejelentésekből.

A kormányülés első pontjaként a járványhelyzetet vitatták meg. A legfrissebb adatok szerint Magyarországon 5,9 milliónál több ember kapta meg az első oltást, 5,7 millió, a másodikat is. Tegnap 4037 új fertőzöttet regisztráltak és 45 beteg hunyt el.

Gulyás ismertette a kórházi adatokat is:

  • 1970 beteget ápolnak kórházban
  • közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen

Elmondta, hogy az előrejelzések a járvány negyedik hullámáról változóak, amiben egyetértenek, hogy a fertőzésszámok ugrásszerűen fognak növekedni, a kórházban ápoltak száma is nőni fog. Kevesebben fognak lélegeztetőgépre kerülni, és meghalni a betegség szövődményeibe, mint az első és második hullámban.

A jelenlegi járványhelyzet intézkedéseket indokol, a kormány döntött:

  • A munkaadók jogosultak lesznek, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást
  • A közösségi közlekedési eszközökön nov. 1-től újra kötelező lesz a maszkhasználat
  • A magyar kórházakban ismét életbe lép a látogatási tilalom

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kormányinfó

gulyás gergely

szentkirályi alexandra

pandémia

maszkviselés