Itt a bejelentés, jönnek a szigorítások: újra előkerül a maszk, tilos lesz a látogatás

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés, jönnek a szigorítások: újra előkerül a maszk, tilos lesz a látogatás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma 10.30-tól tartották meg az aktuális Kormányinfót. November 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön, és jön a látogatási tilalom is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma 10.30-tól tartották meg az aktuális Kormányinfót. Egyelőre ezek derültek ki a bejelentésekből.

A kormányülés első pontjaként a járványhelyzetet vitatták meg. A legfrissebb adatok szerint Magyarországon 5,9 milliónál több ember kapta meg az első oltást, 5,7 millió, a másodikat is. Tegnap 4037 új fertőzöttet regisztráltak és 45 beteg hunyt el.

Gulyás ismertette a kórházi adatokat is:

  • 1970 beteget ápolnak kórházban
  • közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen

Elmondta, hogy az előrejelzések a járvány negyedik hullámáról változóak, amiben egyetértenek, hogy a fertőzésszámok ugrásszerűen fognak növekedni, a kórházban ápoltak száma is nőni fog. Kevesebben fognak lélegeztetőgépre kerülni, és meghalni a betegség szövődményeibe, mint az első és második hullámban.

A jelenlegi járványhelyzet intézkedéseket indokol, a kormány döntött:

  • A munkaadók jogosultak lesznek, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást
  • A közösségi közlekedési eszközökön nov. 1-től újra kötelező lesz a maszkhasználat
  • A magyar kórházakban ismét életbe lép a látogatási tilalom

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kormányinfó

gulyás gergely

szentkirályi alexandra

pandémia

maszkviselés