Aljas bűntettet követett el az ápoló: az ügyész súlyosabb büntetésért fellebbez

24.hu   
  Megosztom
Aljas bűntettet követett el az ápoló: az ügyész súlyosabb büntetésért fellebbez

Hét év hét hónap szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a minősített szexuális erőszakkal vádolt ápolót, aki 2020 júliusában megerőszakolt egy beteget a sátoraljaújhelyi kórházban. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

A betegápolóként dolgozó 54 éves férfi jogosult volt arra, hogy orvosi utasítás alapján infúziós terápiát végezzen, illetve intravénás injekciót adjon be. Az ominózus este, miután megkezdte az éjszakai műszakot, egészségügyi indokok és orvosi utasítás nélkül nyugtatót és altatót juttatott infúziós kezelés alatt álló nő szervezetébe azért, hogy később szexuális kapcsolatot létesítsen vele, írja a 24.hu.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi ezt követően lehúzta éjjel az alvó és védekezésre képtelen állapotba helyezett nő alsó ruházatát, majd közösült vele. Ekkor a nő magához tért, ellenszegült, mire az ápoló felszólította, hogy ne kiabáljon, aztán távozott a helyszínről.

A bíróság 7 év 7 hónap szabadságvesztésre, végleges hatályú ápolói és valamennyi egészségügyi munkakörben végezhető foglalkozástól eltiltásra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Súlyosító körülményként értékelték az egészségügyi rendszerbe és a sátoraljaújhelyi kórházba vetett közbizalom és össztársadalmi érdek aláásását.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

nemi erőszak

bűntett

sátoraljaújhely

ápoló