Szörnyű tragédia: elhunyt a Szegedi Nemzeti Színház legendás igazgatója

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédia: elhunyt a Szegedi Nemzeti Színház legendás igazgatója

Szomorú hírről számolt be a Szegedi Nemzeti Színház közösségi oldalán: elhunyt az intézmény egykori igazgatója, Nagy László.

A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagját életének 75. évében érte a halál. Nagy László 1982 és 1992 között tíz éven át igazgatta a Szegedi Nemzeti Színházat. Irányítása alatt 1986-ban készült el az akkor százesztendős teátrum eddigi utolsó, teljes felújítása – írják az intézmény honlapján.

Nagy László a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett tanulmányait követően egész pályafutását a magyar kultúrának szentelte. Miután távozott a Szegedi Nemzeti Színházból, néhány évig újságíróként dolgozott, majd 1995 és 2007 között az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot vezette, 2007-ben visszatért a színházba, majd 2012-ben ügyvezető igazgatóként vonult onnan nyugdíjba.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

nagy lászló

halál

szegedi nemzeti színház