Hatalmas károkat végzett az időjárás: most kártalanítják a recski sárlavina károsultjait

24.hu   
  Megosztom
Hatalmas károkat végzett az időjárás: most kártalanítják a recski sárlavina károsultjait

A hétfő esti Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával olvasható az a kormányhatározat, amely 500 millió forintos határig kártalanítja azokat, akiknek károsodott a lakóingatlanja Recsken a június 8-án történt villámárvíz okozta sárlavina miatt - írta meg a 24.hu.

Ahogy a portál írja, június 8-án egy nagyobb esőzés után iszap öntötte el Recsken a Hunyadi sor utolsó szakaszának közel húsz lakóingatlanát, ezután 50–60 ember kiköltöztetését rendelték el. A helyi polgármester és a recskiek is azt állították, hogy a felettük lévő bányából jött az iszap.

Ahogy az a friss Magyar Közlönyben olvasható:

"az 500 milliós forrás „terhére az érintett személyek lakhatásának megteremtése érdekében külön kérelem benyújtásával egyedi támogatást nyújtson az MR Közösségi Lakásalap Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: MR Lakásalap NKft.) részére támogatási előlegként, a támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételeit meghatározó támogatói okirat alapján, azzal, hogy a támogatói okiratban rögzítse, hogy

a) az 5. pont alapján készített jelentésben foglalt megállapításokat az MR Lakásalap NKft. figyelembe veszi,

b) a fel nem használt támogatást az MR Lakásalap NKft. köteles a központi költségvetés javára visszafizetni,

c) ingatlanvásárlás esetén a vételár megfizetésétől számított 15 napon belül írásban tájékoztassa a belügyminisztert.”

A határozatban az is olvasható, hogy

a kormány felhívja a belügyminisztert és a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Heves Vármegyei Kormányhivatal útján – az MR Lakásalap Nkft. bevonásával – készítsenek jelentést az érintett ingatlanok hosszú távú használhatóságának, lakhatóságának kérdéseiről, azzal, hogy a vizsgálat térjen ki arra, hogy az ingatlanok károsodása összefüggésben van-e az időjárás okozta eseményekkel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sárlavina

recsk

kiköltözés

sár