Rengetegen mondtak fel, mégsem kell aggódni? Így áll most a védőnői ellátás helyzete

MTI   
  Megosztom
Rengetegen mondtak fel, mégsem kell aggódni? Így áll most a védőnői ellátás helyzete

Nincs tömeges elvándorlás a védőnők körében, a területi védőnői ellátás, gondozás folyamatosan biztosított - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) sajtóinformációkra reagálva.

Az OKFŐ közleményében azt írta, a 4109 területi védőnő közül 45-en távoztak és 25 új kolléga érkezett. Hozzátették: az életkorhoz kötött kötelező védőoltások beadása és az azzal kapcsolatos tennivalók a gyermeket ellátó háziorvosok és nem a védőnők feladatköre, az oltóhelyek elsődleges helyszíne a háziorvosi, házi gyermekorvosi és az iskolaorvosi rendelő.

A szervezet közölte azt is, hogy a vármegyei irányító intézmények a határidő lejártáig, 2023. július 31-éig lezárják az önkormányzatokkal a helyiséghasználattal kapcsolatos tárgyalásokat. A védőnők munkavégzéséhez szükséges eszközöket a vármegyei irányító intézmények biztosítják.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

védőnői ellátás

elvándorlás