Közbelépett a kormányhivatal: családi házra kértek engedélyt, munkásszállót akartak

HelloVidék   
  Megosztom
Közbelépett a kormányhivatal: családi házra kértek engedélyt, munkásszállót akartak

Alig egy héttel a hatósági bejárás után meghozta határozatát a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal.  Elutasította a győr-bácsai családi ház építésére-bővítésére beadott engedélyezési kérelmet, amit a helyiek szerint a tulajdonosok valójában vendégmunkások elszállásolására alkalmas panziónak akarnak használni. Ez az elsőfokú döntés, tudta meg a Telex.

Egy befektetői társaság Győr kertvárosi negyedének csendes utcácskájában épít át egy ingatlant, amelynek alapterületét a korábbi épület sokszorosára növelnék. Mostanáig a ház tulajdonosa élt csak itt, a szomszédok viszont akár negyven új beköltözővel is számoltak.

A tervrajzok szerint ugyanis új szárny épül közvetlenül a kibővített és felújított régi ház mellé, és az ingatlanba három szinten összesen 38 helyiséget terveztek. A szobák jó része ugyanolyan – kilenc-tíz négyzetméteres -, (gardróbok, mindenféle tárolók, tanulószoba a leírás szerint stb.) a szomszédok szerint viszont minimum gyanús, hogy valaki padlófűtést tervez egy „kerékpártárolónak”, és kerámiaburkolatot az egész házba.

Ahogy híre ment Hajdúszoboszlón a külföldi vendégmunkások magyarországi érkezésének, Győrben az ipari park bővítésének, a szomszédos településeken (Ácson, Komáromban) pedig a gigaberuházásokénak, egy ennyire látványos házátalakítás szinte egyet jelent a helyiek szemében a munkásszálló építésével.

A határozat szerint

  • az épület több önálló rendeltetési egységgé is alakítható,
  • mivel több helyiségnek a szabadból,
  • vagy az épületen belüli közös közlekedőből nyíló önálló bejárata van.

Az elsőfokú döntés ellen fellebbezési joga van a befektető cégnek, akkor viszont az ügy már a bíróságon folytatódik. Az ingatlanon eddig teljes gőzzel folyt az építkezés.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

családi ház

munkásszálló

építési engedély

győr

kertváros

győr-moson-sopron megye

kormányhivatal