Brutális összeget költöttek erre a békési óvodára: ezeket az extrákat élvezhetik a gyerekek

MTI   
  Megosztom
Brutális összeget költöttek erre a békési óvodára: ezeket az extrákat élvezhetik a gyerekek

Átadták a 125 millió forint uniós támogatásból kibővített és felújított Ruisz Gyula utcai óvodát Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel. A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el.

Az összegből a Ruisz Gyula utcai óvoda hasznos alapterülete 109 négyzetméterrel nőtt. Kialakítottak egy fedett, multifunkcionális teret, ahol napi sportfoglalkozások mellett eseti rendezvények (ballagás, családi napok, ünnepségek) tarthatók. Energetikailag is korszerűsítették az épületet: a homlokzati hőszigetelés mellett napelemeket telepítettek és felújították a tálaló-melegítő konyhát is, így csökkennek az épület fenntartásának költségei.

A mintegy 4500 lakosú dél-békési városban az önkormányzati József Attila Általános Művelődési Központ üzemeltet óvodát három telephelyen. A Ruisz Gyula utcai kétcsoportos, 50 férőhelyes óvoda jelenleg mintegy 90 százalékos kihasználtsággal működik - olvasható a város honlapján.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

óvoda bővítés

óvodások

család

beruházás

támogatás

gyerekek