Cudar idő lesz, estére akár 20 centis havat is kaphatunk a nyakunkba

HelloVidék   
  Megosztom
Cudar idő lesz, estére akár 20 centis havat is kaphatunk a nyakunkba

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) riasztást adott ki az ország jelentős részére intenzív havazás és helyenként hófúvás veszélye miatt. Délutánig a Dunántúl jó részén és a Duna vonalában erősen, másutt gyengén felhős idő valószínű, a ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat.

Késő délutántól, estétől dél, délnyugat felől egyre többfelé várható havazás, kezdetben a déli határvidéken átmenetileg még havas eső is lehet – írja az OMSZ.

A nagymértékű havazást ráadásul erős széllökések is kísérhetik a Dunántúlon, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes területein, ezáltal hófúvásos szakaszok több térségben is kialakulhatnak. Ezen időjárási tényezők miatt egyes helyeken a közútkezelő folyamatos munkavégzése mellett is téliesebb útszakaszokra számíthatnak a közlekedők. A Magyar Közút Nonprofit Zrt szakemberei a következő napokban is 12 órás, váltott műszakban 0-24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat – tájékoztatta a HelloVidéket a Magyar Közútkezelő.

A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az előírások szerint az egyes útszakaszok forgalomnagysága és az úthálózatban betöltött szerepük szerint látják el: először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik meg a beavatkozást, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, illetve az alacsony forgalmú bekötőutak.

Az intenzívebb havazással együtt elsősorban Vas, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a szél is felerősödhet, ami hófúvásos szakaszokat is eredményezhet. Hófúvások idején ugyanakkor a hóeltakarítási munkák szó szerint szélmalomharcot jelentenek, mivel az erős szél folyamatosan visszahordhatja a havat a burkolatra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

havazás

előrejelzés

hellovidék

időjárás

cudar idő